Vergi borcu ödeme nasıl yapılır? Online GİB vergi ödeme işlemleri! 1 Ekim

Vergi borcu ödeme nasıl yapılır? Online GİB vergi ödeme işlemleri! 1 Ekim

Vergi borcu ödeme nasıl yapılır? Online vergi borcu ödeme işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sunulan online vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri T.C kimlik no ile kolayca yapılabiliyor. İşte vergi borcu ödeme hakkındaki tüm detaylar.

Vergi borcu ödeme işlemlerini haberimizden görebilirisiniz. Online olarak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemlerini bir kaç adımda gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu yapılandırmada ilk taksit ödemeleri bugün saat 21.00'da sona erecek. Vergi borcu olan vatandaşlar ödemelerini yapmadığı takdirde yapılandırmadan yararlanamayacak. Peki GİB vergi borcu ödemesi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.

VERGİ BORCU ÖDEME İÇİN SON GÜN

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un yapılandırma hükümlerine ilişkin başvuru süresi 27 Ağustos'ta sona ermişti.

Yapılandırılan borçların birinci taksit ödemesi ile peşin ödenmesi için son ödeme süresi bugün saat 21.00'de dolacak.

Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların 1 Ekim mesai bitimine kadar peşin ödenmesi halinde, hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarından yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından da yüzde 25 indirim yapılacak, ayrıca katsayı uygulanmayacak.

Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden vatandaşlar da yapılandırılmış borçlarının tamamını bugün akşama kadar peşin ödeyebilecekleri gibi, 1. taksiti süresinde ödeyip kalan taksit tutarlarının tamamını 2. taksit ödeme süresi olan 30 Kasım'a kadar peşin ödemeleri halinde, peşin ödeme avantajlarından yararlanabilecek.

Bu şekilde, ilk iki taksit ödeme süresi içinde (30 Kasım 2018'e kadar) peşin ödeme yapılması halinde ise Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim, kapsama alınan idari para cezalarının aslında yüzde 12,5 indirim yapılacak, ayrıca katsayı da uygulanmayacak.

GİB VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GİB VERGİ BORCU ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

GİV VERGİ BORCU SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında vatandaşlar son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmekte olunan bu online vergi borcu sorgulama işlemleri sayesinde artık internet üzerinden MTV, ÖTV ve gelir vergisi gibi birbirinden farklı vergi sistemlerinde kaynaklı herhangi bir vergi borcunun bulunup bulunmadığını ve bulunan vergi borçlarının tüm ayrıntılarını öğrenebilme imkanı sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki 'Borç Bilgilendirme Sistemi' ekranından bazı kişisel bilgilerini girerek, vergi borcu sorgulama işlemi sorgulayabiliyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi'nin bu ekranında online vergi borcu sorgulama işlemi 'T.C. kimlik numarası', 'nüfus cüzdan seri/no', 'annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası veya annenizin kızlık soyadı bölümlerinden herhangi birisini doldurarak, sayfa içerisindeki güvenlik kodu doğrulamasıyla vergi borcu sorgulama işlemleri online olarak gerçekleştirilebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN