Vodafone Arena saldırısını kim yaptı? PKK mı DEAŞ mı DHKP/C mi Beşiktaş saldırısını üstlendi?

Vodafone Arena saldırısını kim yaptı? PKK mı DEAŞ mı DHKP/C mi Beşiktaş saldırısını üstlendi?

İstanbul Vodafone Arena yakınlarında polisi hedef alan saldırı Türkiye'yi yasa boğdu. Peki Beşiktaş saldırısını hangi terör örgütü yaptı? PKK mı üstlendi, DEAŞ (IŞİD) mı? Saldırının zamanlaması ve şekli hangi örgütü işaret ediyor? İşte şehit ve yaralıların olduğu patlama ve saldırıyla ilgili son dakika haberleri ve açıklamaları...

Türkiye bir kez daha kritik bir dönemde terörün hedefi oldu. Başkanlık tasarısının Meclis'e sevk edildiği gün ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'a yönelik operasyon için son hazırlıkların yapıldığı dönemde İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Satadı'nın yanında polis aracını hedef alan bomba yüklü araçla hedef alan terörist kendini patlattı. Peki Vodafone Arena saldırısını kim yaptı. Hangi örgüt üstlendi? PKK mı yaptı yoksa DEAŞ yani IŞİD mi?

SOYLU: ŞEHİT SAYISI 38'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11:35 civarında yaptığı yeni açıklamada ise şehit sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. Soylu şehitlerden 30'unun polis olduğunu belirtti. Şehitlerden 7'si sivil. 1 kişinin kimliği ise belirlenemedi. 14'ü yoğun bakımda 155 yaralı var. 

 

45 SANİYE ARAYLA İKİ BOMBA

Açıklamaya ilk olarak başlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Maalesef dün 22.29 sıralarında Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın çıkışında elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu. Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk" ifadelerini kulllandı.

BEŞİŞTAŞ SALDIRISINI KİM YAPTI?

Saldırı anına ilişkin görüntülerde gökyüzüne yükselen dumanın siyah olması saldırıda amonyum nitrat yani gübre kullanıldığı yönünde şüphe uyandırdı. Polisin ilk tepiti de terörist ya da teröristlerin araca yükledikleri bomba düzeneğinde amonyum nitrat kullanıldığı, TNT tipi bomba ile bomba düzeneğinin kuvvetlendirildiği yönünde. 

Beşiktaş saldırısını kimin yaptığı sorusuna şimdilik net bir cevap verilmese de amanyum nitratı genelde terör örgütü PKK'nın kullanıyor olması bu örgütü işaret ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'a girmeye hazırlanan TSK destekli ÖSO güçlerinin PKK uzantısı YPG'nin kontrolündeki Menbiç ile kasaba arasındaki yolu ele geçirmesi kritik bir gelişme oldu. Daha önce de PYD'nin Suriye'nin kuzeyini ele geçirme planı Fırat Kalkanı Harekatı'yla suya düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 'Türkiye ne zaman adım atsa' diyerek zamanlamaya dikkat çekti. 

Ancak zamanlama konusunda terör örgütü DEAŞ da saldırının baş şüphelileri arasında. Çünkü Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin yürüttüğü operasyon IŞİD'i zayıflattı. El Bab'ın kapısına dayanan ÖSO ve TSK güçlerinin öldürücü darbeye hazırlandığı günlerde örgütün bir saldırı yapma ihtimali daha yüksek gözüküyor. 

Beşiktaş saldırısıyla ilgili henüz hiçbir örgüt üstlenme açıklaması yapmadı. Hükümet yetkilileri ve emniyetten de herhangi bir örgütü işaret eden açıklama gelmedi. Bu konuda son dakika haberleri aktarmaya devam edeceğiz. Vodafone saldırısıyla ilgili son dakika haberlerini aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. 

SON DAKİKA İSTANBUL SALDIRI HABERLERİ

İstanbul Vodafone Arena'daki patlamada ilk belirlemelere göre şehit ve yaralılar var. Peki Beşiktaş saldırısını hangi terör örgütü yaptı? PKK mı üstlendi, DEAŞ (IŞİD) mı? Saldırının zamanlaması ve şekli hangi örgütü işaret ediyor. Bu soruların cevabı belli olur olmaz sitemizde bulabilirsiniz. 

"OKLAR PKK'YI GÖSTERİYOR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada en az 300-400 kilo patlayıcı kullanıldığını söyledi. Kurtulmuş, saldırıyı hangi terör örgütünün gerçekleştirdiği konusunda ise, "Oklar PKK'yı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk yayınında Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ta detaylı çalışılmış, planlanmış bir saldırının gerçekleştiğini söyleyen Kurtulmuş, "Doğrudan doğruya hedef polis teşkilatımızdır. Beleştepe denilen yükseltinin olduğu yerde bombalı araç patlıyor. Yüzlerce kilo bomba kullanılmış. En az 300-400 kiloluk patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafında tahmin ediliyor. Büyük bir çukur açılmış ve araba yok ortada, paramparça olmuş. Maçka Parkı'nda da polis diğer şahsa dur dediği anda 4 polis ve sivil vatandaşımız şehit oluyor. Çok haince, alçakça bir saldırı" dedi.

Kurtulmuş, saldırıyı hangi terör örgütünün gerçekleştirdiği konusunda ise, "Oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği takdirde bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleşince açıklaması yapılacak" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN