İstanbul son dakika haber | Vodafone Arena'da polis aracına alçak saldırı: Şehit ve yaralılar var

İstanbul son dakika haber | Vodafone Arena'da polis aracına alçak saldırı: Şehit ve yaralılar var

İstanbul Vodafone Arena'da çevik kuvvet polis servis otobüsüne, bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Şişli, Beşiktaş, Üsküdar, Ümraniye gibi uzak içelerden duyulan patlama sesinin ardından bölgeye ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Soylu, iki saldırı olduğunu açıkladı. Alçak saldırıda maalesef 29 şehit ve 166 yaralı var.

KARAR HABER MERKEZİ

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlama bölgesine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyuldu. İçişleri Bakanı Soylu 20 kişinin yaralandığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, Soylu'dan bilgi aldı.

Hain saldırıda son dakika bilgisi ise 69 kişi yaralı ve maalesef şehitlerimiz var. İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklama yapması bekleniyor. 

Yaralıların hastanelere dağılımı şöyle:

16-12/11/uuu-1481409421.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Maalesef şehit ve yaralılarımız var" dedi. Ayrıntıları takip ediyoruz. 

İşte saldırı anı ve sonrasında yaşanan gelişmeler....

ÇEVİK KUVVET POLİS ARACINA SALDIRI

Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Maçka'da Vodafone Arena stadının yakınlarında saat 22.30 sıralarında büyük bir patlama oldu. Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminin ardından stadın yakınında meydana gelen patlamada, maçta görevli bazı polislerin yaralandığı öğrenildi.

ÇALIŞKAN İNCELEME YAPTI

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler, ambulanslarla bölgedeki hastanelere gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olay yerinde inceleme yaptı. Anadolu yakasından da duyulan patlama nedeniyle Beşiktaş ve çevresinde trafik kontrollü sağlanıyor.

BAŞSAVCI VEKİLİ VE 5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş’ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

16-12/10/1-1481399784.jpg

Saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiği öne sürüldü.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı

SOYLU: 20 YARALI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çevik kuvvete yönelik terör saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Soylu "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi. 
 

16-12/10/1-1481399426.jpg

NTV'nin haberine göre İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında bir patlama meydana geldiği bildirildi.

YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi

PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER

Lig TV muhabiri canlı yayında verdiği bilgide bir aracın yandığını ve silah sesleri duyduklarını bildirdi.

PATLAMAYA YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ve söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü belirtilirken, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

RESMİ AÇIKLAMALARA İŞTİRAK EDİN

"Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip ediyor.

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.

İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN