Volkswagen AG: Volkswagen’in sonu gelebilir

Volkswagen AG: Volkswagen’in sonu gelebilir

Volkswagen AG’nin bir sonraki başkanı Hans Dieter Poetsch, dizel emisyon skandalının markanın sonunu getirebileceğini ifade etti.

[Karar]

Volkswagen, yaklaşık iki haftadır dizel emisyon skandalı ile boğuşuyor ve gün geçtikçe olayın yankıları artıyor. 

Skandalın patlamasından hemen sonra, 22 Eylül’de Volkswagen’in iflasa gidebileceğini öngörmüş ve “Volkswagen batıyor mu?” haberini yapmıştı.

Dün akşam da, Volkswagen AG’nin bir sonraki başkanı Hans Dieter Poetsch, haberi doğrular nitelikte bir açıklama yaptı.

Poetsch: “Varoluşsal bir tehdit”

Poetsch, şirket içinde bir toplantıda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dizel emisyon skandalının Alman otomobil üretici varoluşsal bir tehdit oluşturabileceğini ifade etti.

Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre, “Skandal, şirket için varoluşu tehdit eden bir kriz yaratıyor” diyen Poetsch, Almanya merkezli şirketin herkesin çaba göstermesi ile krizin üstesinden geleceğine emin olduğunu dile getirdi. 

Merkel: VW meseleyi hızlıca çözmeli

Öte yandan, birkaç gün önce, Volkswagen skandalına ilişkin konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, skandalın Almanya’nın itibarı üzerinde kalıcı bir etki yaratmayacağını kaydetti. 

Merkel, Pazar günü Deutschlandfunk’a verdiği röportajda ise, “VW meseleyi hızlı bir şekilde çözmesi gerekiyor. Alman endüstrisi itibarının, bir iş lokasyonu olarak Almanya’ya olan güvenin çok sarsılmadığına inanıyorum. Bu durum Almanya’yı iyi bir iş lokasyonu olarak görmeye devam etmeyeceğimiz anlamına gelmez” diye konuştu. 

Güven kazanmak için reklam dilini değiştirdi 

Bununla birlikte marka, Bild am Sonntag ve Allgemeine Sonntagszeitung gazetelerine Almanya'nın birleşiminin 25. yılı için verdiği tam sayfa reklamı değiştirdi ve "Güveninizi tekrar kazanmak için herşeyi yapacağız" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN