VW'den sonra Mercedes! Alman ulaşım bakanlığı yüz binlerce aracı geri çağırıyor

VW'den sonra Mercedes! Alman ulaşım bakanlığı yüz binlerce aracı geri çağırıyor

VW'den sonra Mercedes de büyük bir skandalın eşiğinde! Bakanlığın elde ettiği verilere göre, Mercedes de VW gibi emisyon değerlerini maniple etti. Bu manipülasyon nedeniyle harekete geçen ulaşım bakanlığı, yüz binlerce aracın geri çağrılması için çalışma başlattı.

KARAR.COM

VW'deki emisyon skandalının ardından bir Alman otomobil şirketi daha skandala imza attı! Bakanlığın elde ettiği bilgilere göre, Daimler grubun da Mercedes araçlarında emisyon değerlerini maniple ettiği ve kasıtlı bir şekilde yanlış verilerle araçları pazara sürdükleri açıklandı. Manipülasyon haberini alan Alman ulaşım bakanlığı, Daimler'in CEO'sunu geçtiğimiz mayıs ayında açıklama yapmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e davet etti. 

BAKANLIKTAN GERİ ÇAĞIRMA TALİMATI

Skandalın ortaya çıkmasının ardından harekete geçen bakanlık, emisyon değerleri maniple edilen arçların derhal geri çağrılması gerektiğini emretti. Buna göre Mercedes toplam 700 binin üzerinde aracı geri çağırmaya hazırlanıyor.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN