Yapılan her saygısızlığın cevabını alacaklar

Yapılan her saygısızlığın cevabını alacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü başta ABD ve Almanya olmak üzere Batı’ya sert mesajlar verdi. “Ya bize saygı duyacaklar, ya da her saygısızlığın cevabını alacaklar” diyen Erdoğan, S-400 sistemlerinin alımında da son aşamaya gelindiğini hatta imzaların atıldığını söyledi. Erdoğan, Türkiye’ye baskı kurmaya çalışanları da net bir ifadeyle uyardı: Türkiye asla sadece Türkiye değildir...

48 saatlik Körfez turundan dönen Cumhurbaşkanı dün partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. ABD ve Almanya’ya sert mesajlar veren Erdoğan, Mescid-i Aksa, Suriye, Körfez krizi ve Türkiye’deki gündemle ilgili önemli  açıklamalarda bulundu:

ARAPLAR BİZİ ARKADAN VURDU YALANI: Körfez krizinin yakın zamanda çözüleceğini ümit ediyorum. Geçmişte ders kitaplarında kasıtlı ve yanlış bir şekilde yer aldığı için nesiller boyunca, zihinlere kazınmış olan “Araplar bizi arkadan vurdu” yalanını artık bir kenara bırakmanın zamanı da gelmiştir. Birtakım yanlışlar yüzünden tüm Arapları da itham edemeyiz.

SİNAGOGLARA SALDIRI YANLIŞ: ‘Mescid-i Aksa’da böyle bir şey oldu, bunun karşılığı da bu olmalıdır’ diye buradaki sinagog veya havralara saldırmanın hiçbir anlamı yoktur ve bunlar bizim dinimize göre de yasaklanmıştır, yanlıştır.

ABD’Sİ, ALMANYA’SI, HOLLANDA’SI: Bir süredir Amerika, Almanya, Hollanda başta olmak üzere birçok batı ülkesinde Türkiye’ye dair anlaşılmaz bir tutum yaşanıyor. Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa, arzu ediyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok. Sen, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na, bakanlarına konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların burada otellerde cirit atacak ve ülkemi parselleyecekler. Ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek eşit ve adil şartlarda ortaklık, yapacaksınız ya da her saygısızlığın cevabını alacaksınız.

TÜRKİYE’NİN İTİRAZLARINA KULAK TIKAYANLAR: Terör örgütünün Suriye’deki uzantısını, isim değişikliği oyunlarıyla koruma altına alıp silahlandırırken, Türkiye’nin itirazlarına kulaklarını tıkayanlar, Türkiye kendini korumak için operasyon yaptığında var güçleriyle bağırdıklarını görüyoruz. Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle ilgili Türkiye’nin taleplerine, “Bu yargının konusudur” diyorlar. Buna karşılık alenen ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suçüstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren de kendileri.

DÜNYADA ARTIK MARKA YOK MARKALAR VAR: Almanya’da, Amerika’da yapılanca suç sayılan bir eylem, Türkiye’de yapılınca niye birden hak ve özgürlük meselesine dönüşüyor? Üstelik bu mücadeleyi delikanlıca da yürütmüyorlar. Hemen işe ekonomi başta olmak üzere diğer ilişkilere teşmil edip bel altı vuruşlarıyla gerçek tiyniyetlerini ifşa ediyorlar. Yüz yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarının rahatsızlığı olmadı. Ama bizi tehdide kalkarsanız, yanılırsınız ve kaybedersiniz. Artık dünyada marka yok, markalar var. Bir marka gidiyorsa bir başka alternatif geliyor.

KAFAYI TÜRKİYE’YE TAKMIŞLAR: Şimdi de kafayı Türkiye’ye takmışlar. Almanya’nın bilmem ne bakanı, Türkiye’ye nasıl çok daha zarar verebilecekleriyle ilgili düşüncelerini medya önünde ifşa etmeye başladıklarına göre anlaşılan iyice çaresiz durumdalar. Farklı kesimler üzerindeki arayışlarının hepsinin farkındayız, yakından takip ediyoruz. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğiz.

17-07/26/asder.jpg

HÂLÂ TIRMANDIRIYORLAR: FETÖ soruşturmalarıyla ilgili rutin işlemi büyütüp işi Alman firmalarıyla ilgili ‘kara liste’ oluşturulduğu iddiası tamamen yalan. İletişim sorunları ortadan kaldırıldı. Yine de Alman politikacıların bu meseleyi tırmandırma eğiliminde oldukları anlaşılıyor. Bu ülkenin firmalarının politikacılarından daha akıllı, vizyon sahibi olduğunu görüyoruz. Şimdi ‘Birlikte araştıralım’ diyorlar. Buyrun araştırın, firmalarınıza sorun.

ABD SATMAZSA RUSYA’DAN ALIRIZ: Yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimizi yapamıyorsak, alamıyorsak arayış içerisinde olmak durumundayız ve bunlar bu arayışın bir ürünüdür. Yıllardır bir NATO ülkesi olan Yunanistan S-300’leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400’leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz.    

TÜRKİYE SADECE TÜRKİYE DEĞİL: Türkiye’yi ambargo tehditleriyle korkutacağınızı sanıyorsanız önce kendinizin çok daha büyük bir bedeli göze almanız gerekir. Türkiye sadece Türkiye değildir. Bu ülkenin ve milletin arkasında Avrupa’nın her ülkesinden Asya’nın en ücra köşesine kadar dünyanın her yerinden insanların duası, desteği
ümidi vardır.
-ANKARA AA

O TAHRİK FETÖ KADAR İHANET

Her toplum gibi Suriyeliler arasında da adli hadiselere karışanlar olabilir. Ancak istatistiklere göre suça karışma oranları ülkemizin altındadır. Bu konuyu tahrik etmek isteyenler en az PKK ya da FETÖ kadar büyük bir ihanete alet olduklarını bilmeli. Suriyelilere yönelik provokasyon girişimlerine karşı dikkatli olunmalıdır.

CİHAT NEFİSLE MÜCADELE DEMEKTİR

Son günlerde cihat diye bir şey dönüp duruyor. Cihat elde silah dolaşmak değildir. Cihat nefisle mücadele demektir. Nefisle mücadeleyi halledebiliyorsak en büyük cihat budur.

BEDELİ ÖDENEMEYECEK YANLIŞLARA YER YOK

Erdoğan 16 Nisan sonrası ‘metal yorgunluğu var’ diyerek yıl sonuna kadar değişimi işaret ettiği AK Parti teşkilatlarını da uyardı: ”Teşkilatlar ve belediyeler eğer bizim dava idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlar demektir. Zarar veren kardeşlerimize söylüyorum biz uyarmadan kendileri uyarsınlar ve bu adımı atsınlar. Artık bedeli ödenemeyecek yanlışlara yer yok. 2019 kırılma noktasıdır. Parlamenter demokraside seçim kazanmak leblebi çekirdekti. Şimdi 50+1 almak zorundasınız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN