Yargıtay'dan hem muhaliflere hem genel merkeze kötü haber

Yargıtay'dan hem muhaliflere hem genel merkeze kötü haber

Tosya Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı Ankara 25. İcra Dairesi tarafından durduruldu. Aynı icra dairesi, Ankara Valiliği’ne yazı yazarak Gemerek Mahkemesi’nin aynı yöndeki kararı gereğince 15 Mayıs’taki kurultayın yapılmaması için tedbir alınmasını istedi.

[Karar]
EROL METİN

MHP’liler Yargıtay’ın vereceği kurultay kararına kilitlendi. Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri’nin yürütmeyi durdurma kararlarında ise iki yeni gelişme yaşandı. Ankara 25. İcra Dairesi, Tosya Hukuk Mahkemesi’nin MHP olağanüstü kurultayı ile ilgili verdiği tedbir kararını durdurdu.

ZAMAN AŞIMI OLDU

Durdurmaya gerekçe olarak da tedbir kararının uygulanması için zorunlu olan bir haftalık süre içerisinde başvuru yapılmamış olması. Kararda “Borçlulara icra emri düzenlenmiş, tebliğe gönderilmiş ise de HUMK’nun 393. Maddesi gereğince ‘ihtiyati tedbir kararının uygulanması, verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorundadır.  Aksi halde, kanuni süre içinde dava açılmış olsa dahi, tedbir kararı kendiliğinden kalkar’ hükmü gereğince müdürlüğümüze bir haftalık süreden sonra başlatılan tedbir talepli icra takibinin uygulanmasına kanunen yer olmadığına” denildi.

VALİLİĞE ‘YAPTIRMAYIN’ YAZISI

Yine 25. İcra Dairesi’nin Ankara Valiliği’ne gönderdiği yazıda ise Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kurultayı ile ilgili verdiği tedbir kararının uygulanması istendi. Valiliğe gönderilen yazıda “MHP büyük kurultayının düzenlenmesine ilişkin girişimlere engel olunmasına yönelik her türlü emniyet tedbirinin alınmasına karar verilmiştir.” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN