Bahçeli'den 'hukuki destek' sözlerine açıklama

Bahçeli'den 'hukuki destek' sözlerine açıklama

Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek" sözlerine açıklık getirdi. Bahçeli, "AKP'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrarsa, parti olarak TBMM'de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz. Bunu da milli görev sayarız" dedi.

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli: "Başkanlık sistemi 93 yıl önce kapandı, mevcut sistemle çare aramalıyız. "Başkanlık ihtiyaçtır" diyenler başka taleplerle de çıkarsa ne yapacağız. AKP'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrarsa, parti olarak TBMM'de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz. Bunu da milli görev sayarız" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. 

BU VATAN 3-5 SOYSUZUN ELİNE DÜŞMEYECEK KADAR ONURLUDUR

Terörle mücadele amansız şekilde sürmektedir. Bir o şekilde şehitlerimiz bizleri acıya boğmaktadır. Devlet yana yatarken, terörizm kangreni hızla yayılmaktadır. Biz her seferinde şehit haberi almaktan bunaldık. Gün geçmiyor ki acı bir haberle kahrolmayalım Şahadetler son bulsun istiyoruz, artıyor. Türk milleti adeta ölümle imtihan ediliyor, can pazarında kıvranıyor. Terörizm ne kadar zalim, ahlaksızsa, bu aziz millet o kadar güçlü, sabırlı, soyludur. Allah'ın izniyle kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Terör destekçileri, terörizmin kuryeleri açtıkları nifak çukurlarına gömüleceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti bunu başarak güç, azim ve inançtadır. Devlet, milletiyle bir ve bütündür. Heyecan ve hedefler aynı geleceğe sabitlenmiştir. Bu vatan 3-5 soysuzun eline düşmeyecak kadar onurludur. Türkiye rüştünü ispatlamış bir devlettir. Bağımsızlığın bedelini asırlar içinde defalarca ödemiştir. 

TESLİMİYETÇİ LOBİLERE TESLİM OLMAYALIM

Bunun aksin iddia eden kokuşmuşlar takatları yeterse bu milletle boy ölçüşecektir. Mukaddesatımıza yan gözle bakan hayrını göremez, yok öyle karamsarlığa tamah etmek, kötümserliğe geçit vermek. Destekse istenen şartsızdır, katkıysa aracısızdır. Yeter ki terör illetinden kurtulalım, terörizm kuşatmasını birlikte yaralım. Bir vatan, bir millet kaybetmeden derlenip, toparlanalım. Kahramanlar Nusaybin başta olmak üzere ülkemin değişik yerlerinde mücadele verirken, Ankara'da post mücadelesine kapılmayalım. Titreyelim, kendimize gelelim, ihanete mızrak gibi, kurşun gibi saplanalım.  Türk milleti kendi hayat alanını çizip korurken vesveseci anlayışa takılmadı. Teslimiyetçi lobilere aldırış etmedi. Oluyor, başaramayacağız diyenlere kulak asmadı, kaale almadı. Mustafa Kemal'in Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma yaşananların özünü anlatmıştır. 

BAHÇELİ'DEN BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Ne yeni bir sisteme ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Yeni sisteme gereklilik varsa devletin yeniden tanım konusuna tam bir fikir ittifakı ile tamam diyorsa ancak o zaman ne konuşulacaksa gündeme alınmalıdır. Başkanlık gelince işsizlik bitecek midir? Başkanlık tesis edilince Türkiye bir kalemde tüm sorunlarından kurtulacak mıdır?'' Başkanlık sisteminin milli bir beklentinin gereği olduğu tezi bize göre abartılıdır. Kuvvetler ayrımının sonlanmasının hangi sorunları tetikleyeceği az çok bellidir. Türkiye’nin tartışması ve uzlaşması gereken temel konusu, kim ya da kimler tarafından yönetildiği değil, nasıl yönetilmesi gerektiğidir.  

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Başkanlık sistemi 93 yıl önce kapandı, mevcut sistemle çare aramalıyız. "Başkanlık ihtiyaçtır" diyenler başka taleplerle de çıkarsa ne yapacağız. Türk milletinin her kararına saygı duyarız ama çekincelerimiz de söylemeliyiz. Davutoğlu'nun bırakma kararı sistem tartışmasından bağımsız düşünülmez. AKP'deki her kriz ülkemizi etkiler, amacımız siyasi rant devşirmek değil. Davutoğlu'nun kızağa çekilmesinde asıl sorumlu kimdir? Taraf tutmaya niyetimiz yok ama iktidar kansız ve silahsız tasfiye edildi.

MUHALİFLERE SERT TEPKİ

Yeni bir seçim havası oluşturmak bu ülkeye ihanettir. Erken seçim için MHP bekleniyormuş, ağız olan konuşuyor. Korkutuğumuzu iddia edenler bizimle gece ile gündüz farklı olanlardır. MHP edepsiz dedikodularla yönetilemez. MHP'ye çekme takmak istiyorlar, kazdıkları çukura düştüler. MHP sırtını millete bağışlamıştır başkasına değil. Manşetler göre tavır almamız, siyasi manevra yapmamız geçmişimizi inkardır. Bizim için siyaset egolarımızı tatmina aracı değildir.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE'DİR

Davutoğlu'nu çok eleştirdik, demediğimiz kalmadı ama geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. Davutoğlu ilk olarak kendisine oy verenlere büyük bir haksızlık yapmıştır. Vesayet altında olduğunu belgelemiştir. Başbakanlığının sanal olduğunu teyit etmiştir. Cumhurbaşkanı bir plan dahilinde kendi hedefleri doğrultusunda Davutoğlu'nu süresi dinlenmeye almıştır. Bu meseleyi etraflıca konuşmak bizim meselemiz değildir. Bizim için önemli olan Türkiye'nin ne olacağıdır. Müstakbel başbakanın ülkeyi nasıl yöneteceğidir. AKP'nin başına geçecek isimler için bahisler devam etmektedir. Davutoğlu sanki yüksekmiş gibi düşük profilli bir başbakan dedikoduları dillerden düşmemektedir. Lobiler çalışmaktadır. 

'HUKUKİ BOYUT' AÇIKLAMASI

MHP'nin hukuki boyutta vereceği destek hükümet mantığı çerçevesinde ele alınmalıdır. MHP, önşart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. MHP, Türkiye'nin tarafında, Türk milletinin safındadır. Türkiye'nin bekası ve geleceği her türlü siyasi angajmanın üzerindedir. AKP'nin kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrarsa, TBMM'de her türlü desteği vermekten çekinmeyiz, bunu da milli görev sayarız. Terörün kökü kazınana, kanlı silah teslim alanana kadar üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yasal ve anayasal çalışmalar kendi mecrasında akacaktır. MHP, devletin ve hükümetin fiilen destekçisi olmuştur. Biz boşa atıp dolu tutma peşinde, yangından parsa tutma peşinde değiliz. Milli muhafet yeri geldiğinde ülkesi için ateşe atılır.

YARGITAY'IN ALACAĞI KARARA SAYGILIYIZ

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Yargıtay'ın MHP'deki kongre süreciyle ilgili açıklanması beklenen kararını değerlendirdi: ''Yargıtay'ın kararını herkes bekliyor biz de bekliyoruz. Yargıtay'ın alacağı karara da saygılıyız.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN