Yaşar Güler kimdir? Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler hayatı...

Yaşar Güler kimdir? Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler hayatı...

Dün gece yeni bakanlar listesi açıklandı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yerine Orgeneral Yaşar Güler atandı. Yaşar Güler kimidir? sorusunun yanıtını ve yeni Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler hayatına dair tüm ayrıntıları haberimizde...

Yaşar Güler kimdir? sorusunun yanıtı ve yeni Genelkurmay Başkanı hakkında merak edilenleri haber detayda bulabilirsiniz. Yaşar Güler Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı olmasından sonra bu sabah Güler Genelkurmay Başkanı olarak atandı. İşte Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler hayatı, nereli, kaç yaşında evli mi gibi ayrıntılar....

10 Temmuz salı sabahı Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yerine Orgeneral Yaşar Güler atandı. Bu atamadan sonra yeni Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler hayatı ve kim olduğu merak ediliyor ve araştırılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair üç ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığına getirilmesiyle boşalan Genelkurmay Başkanlığına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler atandı. Kara Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanı ise Korgeneral Metin Gürak oldu.

GÜLER'İN ATANMA KARARNAMAESİ

Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 9. maddesinin ikinci fıkrası gereğince Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlara göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığına getirilmesiyle boşalan Genelkurmay Başkanlığına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in ataması yapıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanlığına ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak getirildi.

18-07/10/yasar-guler-yeni-genelkurmay-baskani.jpg

YAŞAR GÜLER KİMDİR? 

1954'te Bayburt'ta doğan Orgeneral Yaşar Güler, 1974'te Kara Harp Okulu'ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1984'e kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yaptı. 1986'da Kara Harp Akademisinden mezun olarak Kurmay Subay oldu ve çeşitli karargahlarda Plan Subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

YŞAR GÜLER'İN GÖREV YAPTIĞI KOMUTANLIKLAR

Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı, Başbakanlık Askeri Danışmanlığında Proje Subaylığı, NATO Güney Bölge Komutanlığında (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

2013'TE GENELKURMAY 2. BAŞKANLIĞINA ATANDI

Orgeneral Yaşar Güler, 2001'de Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 10'ncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2005'te Tümgeneral rütbesine terfi ederek sırasıyla, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini icra etti. Güler, 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede sırasıyla, MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'ncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yaptı. 2013'te Orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Jandarma Genel Komutanlığına atandı.

18-07/10/yasar-guler-genelkurmay-baskani.jpg

15 TEMMUZ SÜRECİNDE YAŞAR GÜLER

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında rehin alınıp Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürülen Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile darbecilerin hedefi oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 2 numaralı ismi Yaşar Güler, kendi emir subayı Mehmet Akkurt tarafından makam odasında derdest edildi.

EMİR SUBAYI İHANET ETTİ

Karargahta bulunan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, makam odasının kapısının çalınmasının ardından "yere yat, yere yat" sesleri yükseldiğini söylerken, “Ben bunlardan bir tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar ve yüzükoyun yere yatırdılar. İçlerinden bir tanesi kafama ayağı ile bastırdı. Derhal ellerimi arkadan bağladılar. O vaziyette dururken sivil kıyafetli biri sırıtarak omuzuma vurdu. "Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat" gibi alaycı ifadelerle konuşunca baktım ve benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm." dedi.

Kafasına yüzünü kapatacak şekilde bere geçirilen Güler, sürüklenerek önce koridora oradan da 3 kat aşağıya indirilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na götürülmek istendi ancak diğer askerler buna direndi. Vatansever Askerler kapıyı açtırmayınca hain emir eri Mehmet Akkurt araçtan indi. Oradakilere ‘Kapıyı aç yoksa ateş edeceğim’ diye bağırdı ve ardından ateş etti. Karşı taraftan mukabil ateşle karşılık verildi. Güler’in bulunduğu araca çok sayıda mermi isabet etti. Güler’in sol tarafındaki şahsa sert şekilde vurması üzerine araçtan çıkarılarak sürüklenerek başka araca götürüldü.

18-07/10/yasar-guler.jpg

DARBECİLER GÜLER'İ REHİN ALDI

2 darbeci hain Güler’i helikoptere bindirerek Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürdü. Zifiri karanlık bir odada elleri ve ayakları bağlı saatlerce tutuldu.

FETÖ darbe girişiminin ardından ifadesine başvurulan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, rehin alınıp Akıncı Üssü'nde tutulduğu sırada, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün kendisiyle darbeci askerler arasında temasları sağladığını söyledi.

ORG. YAŞAR GÜLER'İN KAÇIRILDIĞI ANA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in kaçırılmaya çalışılırken yaşanan çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde darbeci askerler ile darbe karşıtı askerler arasında yaşanan çatışma görülüyor.

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığında yaşanan eylemlere ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Darbe girişimi sırasında darbecilerin Genelkurmay Güney Nizamiye bölgesinden Orgeneral Yaşar Güler'i araba ile kaçırmaya çalıştıkları anlar görüntülere yansıdı.

İŞTE O  ANLAR

ANBEAN KAYDEDİLDİ

Darbe karşıtı askerlerin aracın çıkışına izin vermediği görülürken, iki taraf arasında çıkan çatışma anbean güvenlik kamerasına yansıdı.

17-10/31/screenshot_4.jpg

DARBECİLER GÜLER'İ KARARGAH İÇERİSİNE GÖTÜRDÜ

Çatışma ile Güler'i çıkarmayı başaramayacağını anlayan darbecilerin, elleri ve gözleri bağlanan Güler'i tekrar Karargah içerisine götürdüğü görüldü. Ayrıca, Genelkurmay Karargahına giren çok sayıda Özel Kuvvetler Komutanlığı personelleri görüntülere yansıdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN