Konya’da kazanan futbol oldu

Beşiktaş, zorlu fikstürün ilk maçında zorlu bir sınav verdi. Aslında iki farklı yarı, birbirinden bağımsız maçlar gibiydi. Caner, Tolgay, Lens ve Love’u ilk 11’e koyarak rezerv kadroyu da diri tutmayı hedefleyen Şenol Güneş’in takımı ilk 45 dakikanın mutlak hakimiydi. Atiba’nın ‘kaza’ golü dışında Love’un karşı karşıya iken dışarı vurduğu şut ya da son saniyede Talisca’nın vurmak yerine boştaki Love’u görme tercihleri golle sonuçlansa soyunma odasına maçı kopararak girecekti Siyah-Beyazlılar. Ama toplamda 5 pozisyonu kullanamamaları buna imkan vermedi.

İkinci yarı ise başka bir havada oynandı. Beşiktaş’ı şaşırtmak ve baskı altına almak için Eto’o-Jahovic ile baş- layan Mehmet Özdilek, çift santrforu destekleyecek sistemi kuramamıştı. İlk yarıdaki eksikliği telafi eden Özdilek ikinci yarıya Fofana ile başladı ve dengeleri tümden değiş- tirdi. Fofana’nın ateşlediği Atiker Konyaspor, son 2 sezonun şampiyonunu adeta sahadan sildi. Şenol Güneş baskıyı kırmak için Love’u çıkarıp yerine savunmacı Vida’yı almak zorunda kaldı. Peş peşe gelen ataklar ise Fofana-Eto’o-Jahovic ortak çalışması ile golü üretti.

1-1’den sonra maçın üçüncü evresi başladı. Bu evrede göreceli olarak Beşiktaş’ın gol arayışı ve yoğun baskısı vardı ama Atiker Konyaspor forvetlerine de geniş alanlar bırakılmış ve ev sahibini de gole yaklaştırmıştı. Yüksek tempoda, bir o kalede bir bu kalede geçen maç, Rus ruletine dönüştü. Beşiktaş zirve yarışında kalmak, Konyaspor da düşme hattından uzaklaş- mak için kazanmaya oynayınca nefis bir mücadeleye dönüştü maç.

Sonuçta iki takım için de ‘hiç yoktan iyidir’ puanı ile tamamlandı 90 dakika. Geriye ise keyifli bir maç, bol hakem tartışması ve Fenerbahçe derbisi öncesi 2 fire veren Beşiktaş’ın sararması kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.