İpi bir kez daha göğüslemek için

Geçen sezon devre arasına Beşiktaş ile Fenerbahçe diğer takımlardan kopmuş olarak girmişler, sezonun son üç haftasına kadar bu tablo değişmemiş ve Beşiktaş son düzlükte farkı açarak ipi göğüslemişti. Bu sezon devre arası tablo farklı: Şampiyonluk potasında dört takım var. Bunun anlamı ikinci yarıda puan hesapları ve kayıplarının daha kritik olacağı, daha stratejik düşünülmesi gerekeceğidir.

Tam da bu nedenle Beşiktaş’ın ikinci yarıya hızlı ve az kayıplı bir giriş yapması gerekiyor. Bunu başarırsa ve belli kopuşlar yaşanırsa, stratejik açıdan kafası rahatlar. Yoksa geçen sezona göre daha zorlu bir yarış içinde bulur kendini. Hızlı ve hücum gücü açısından üretken bir başlangıç için de devre arasının hem transfer hem hazırlık olarak iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Beşiktaş yönetimi ve teknik heyetine büyük iş düşüyor özetle. Üst üste ikinci şampiyonluk Beşiktaş’ın yarınları için önemli. Şenol Güneş’le uzun yıllar çalışılması ve ardından da aynı oyun anlayışında bir teknik adam bulunmasından yanayım. İkinci şampiyonluk bu açıdan çok değerli. Şenol Güneş’in tartışılmasını engeller, istikrarın korunmasını sağlar.

İstikrarın başarıyı getireceği anlayışı pek geçer akçe değil futbol camiamızda. Üstelik Abdullah Avcı ve Başakşehir gibi bir örnek gözümüzün önündeyken. Ama bu örnek üç büyüklerde işlemez. Gordon Milne dönemi gibi istisnalar bile pek bir şey ifade etmez. Bu yüzden, uzun erimli düşünebilmek için bir yandan da başarıyı korumanız gerekiyor.

YENİ TRANSFER TALİSCA

İyi bir ara transfer politikası izlenirse, Şenol Güneş’in bunun üstesinden geleceğine inanıyorum. Oyuncu kadrosundaki değişme Beşiktaş’ın bu sezonki oyun anlayışını da biraz farklılaştırdı. Buna rağmen, geçen sezonla bu sezon arasında hücum üretkenliği açısından bariz bir fark yok. Sorun daha çok skor üretmede. Ara transferde skor üretimine katkıda bulunacak oyunculara ihtiyaç var.

Babel uyum sağlarsa, iyi bir kanat forveti seçeneği. Uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Talisca’yı da yeni transfer sayıyorum ben. Şu anda bile Cenk Tosun ve Aboubakar’dan sonra en skorer üçüncü oyuncu takımda. Devre arası fiziksel ve zihinsel olarak hazır hale gelirse, Beşiktaş için ciddi bir kazanım olacak. Ara transferde diğer adları bekleyip görecek ve buradan değerlendireceğiz.

Devre arası boyunca Beşiktaş’ın ilk yarı karnesini mercek altına alacağım. Olabildiğince somut rakamlar ve örnekler vermeye çalışacağım. Orta üçlüdeki zorunlu arayışların ve kanat forvetinde Quaresma dışında hiçbir adın gereken performansı gösterememesinin hücum üretkenliğini nasıl etkilediğini inceleyeceğim. Ve elbette santrfor ve stoper performanslarını da. Haftaya başlıyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.