Pekin ördeği tarifiyle misafirlerinizin damaklarında hoş bir tat bırakın

Pekin ördeği tarifiyle misafirlerinizin damaklarında hoş bir tat bırakın

Lezzetli Pekin ördeği yapılışı, zahmetli görünse de damaklarda güzel bir tat bırakıyor. Pekin ördeği yanına et yemeklerinin yanına yakışan pilav çeşitlerinden birini hazırlayabilirsiniz. Menünüze güzel salata ve mezelerden ekleyebilirsiniz. İşte, Peki ördeği hazırlanışı...

Pekin ördeği yapımı oldukça kolay... Ördek, Çin'de Güney Kuzey Hanedanları zamanından beri kavrulur. Yemek, orijinal olarak 'Shaoyazi' olarak adlandırılır. Pekin ördeği, daha sonraki Ming Hanedanlığı döneminde tamamen geliştirildi ve o zamandan sonra, imparatorluk mutfağının vazgeçilmezi oldu.

6supupp8-ei5avtcd6wveg.jpg

PEKİN ÖRDEĞİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Pekin ördeği, Çin'in Pekin yöresine ait bir yemektir. İmparatorluk çağından beri hazırlanmaktadır. Et, ince, çıtır derisi ile karakterize edilir, usulüne göre yapıldığı zaman, deri ve etler aşçı tarafından masaya servis edilirken dilimlenir. Özellikle yemek için yetiştirilen ördekler, 65 gün dolunca kesilir, kapalı fırın veya ocakta kavrulmadan önce terbiye edilir. Et, soğan, salatalık ve tatlı fasulye sosuyla yoğrulur ve etrafı sarılır. Bazen turşu ve diğer soslar (hoisin sosu gibi) kullanılabilir.

PEKİN ÖRDEĞİ MALZEMELERİ

* 1 ördek (2 kg.)
* 3 tatlı kaşığı tuz
* 2 yeşil soğan
* 1 kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 tatlı kaşığı anason
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1,5 tatlı kaşığı şeker
* 1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 3 yemek kaşığı bal
* 1 yemek kaşığı sirke

peking-duck-1.jpg

PEKİN ÖRDEĞİ TARİFİ

Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle daha sonra tuzla ovuyoruz. Ördeğin boyun kısmını tahta kürdan ve iplik yardımıyla sıkıca kapatıyoruz. Ardından açık havada asarak 2 saat kurumaya bırakıyoruz.

Yeşil soğanları 2 santimlik parçalara kesiyoruz. Kuru soğan ve sarımsakları kıyıp, maydanozu da iri şekilde kesiyoruz. Tava veya wok tavada kızdırdığımız yağın içinde sebzeleri atıp 2 dakika karıştırarak kavuruyoruz. Ardından 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişiriyoruz. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurduktan sonra kürdanla karnını kapatıyoruz.

Önceden ısıttığımız 175 derece fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartıyoruz. Kızartma esnasında 125 ml kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürüyoruz. Kızardıktan sonra ördeği biraz soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra ördeğin karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltıyoruz. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlıyoruz. Bu sosu ördekle servis ediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN