Yemen'de askeri üs HDG'nin eline geçti

Yemen'de askeri üs HDG'nin eline geçti

Yemen'de Halk Direniş Güçleri, bir süredir kuşatma altında tuttukları Lebnet Askeri Üssü'nün büyük kısmını Husilerden aldı.

Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayetinde süren çatışmalar, Vilayet merkezi Hazm şehri etrafında yoğunlaşıyor.

Yemen'de, Husi milisler ve Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e tabi güçlere karşı savaşan Yemen Halk Direniş Güçleri (HDG)'ye bağlı Nasr Tugayı komutanı Emin el-Akimi, HDG birliklerinin dün Cevf vilayetinde ele geçirdiği el-Adven dağında AA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Akimi açıklamasında, ''Nasr Tugayı'na bağlı birliklerin Cevf vilayetinin merkezi Hazm şehrine doğru ilerlediklerini, şehrin Husiler'den geri alınmasından sonra yeni hedeflerinin Husilerin kontrolü altındaki başkent Sana olacağını'' söyledi.

Akimi, ''Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin gönderdiği silah ve askeri araçların kendilerine ulaştığını ve hemen harekete geçerek Cevf vilayetinin merkezi Hazm şehrini Husiler'den geri alacaklarını'' vurguladı.

Üssün bir bölümü ele geçirildi

HDG'nin kuşatma altına aldığı Lebnet Askeri Üssü hakkında da açıklamalarda bulunan Akimi, ''Bazı Husi militanlarının halen üste bulunduklarını ve HDG birliklerinin üssün bir bölümünü ele geçirdikten sonra üste bulunan Husi militanlara yönelik şiddetli bombardımanlarına devam ettiklerini'' ifade etti.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Lebnet Askeri Üssü'nün batısındaki Husi mevzilerini vurduğu bildirildi.

HDG'ye bağlı askeri yetkililerden ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirine, ''Bombardımanda Husilere ait bir tankın tamamen yok edildiği'' açıklamasında bulundu.

38 Husi öldürülmüştü

Geçtiğimiz haziran ayında Husilerin kontrolüne giren Cevf vilayetinde bir kaç gündür Husiler ve HDG arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 9 Aralık'ta HDG'nin Husi güçlerine karşı düzenlediği saldırıda, 38 Husi militan öldürülmüştü.

Yemen'in çeşitli kentleri, Husiler ile onlara destek veren güçler ve yönetim yanlısı birlikler arasında çatışmalara sahne oluyor. Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı ülkede, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında, Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

SANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN