Yemen'in başkenti Sana'da hava saldırısı: 140 ölü | Son dakika haberleri

Yemen'in başkenti Sana'da hava saldırısı: 140 ölü | Son dakika haberleri

Yemen'de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da taziyelerin kabul edildiği bir binaya 2 hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 140 kişi öldü. Suudiler ise hava saldırısı düzenlemediğini iddia etti.

Yemen'in başkenti Sana'da taziyelerin kabul edildiği bir binaya düzenlenen hava saldırısında en az 140 kişinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da taziyelerin kabul edildiği bir binaya 2 hava saldırısı düzenlendi.

140 KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık kaynakları ise saldırıda en az 140 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Husilere ait El-Mesira kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edildi. Koalisyon güçlerinden ise olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

AA: ÇELİŞKİLİ BİLGİLER GELİYOR

Yemen'in başkenti Sana'da taziyelerin kabul edildiği bir binaya düzenlenen hava saldırısında ölen ve yaralananların sayılarına ilişkin çelişkili bilgiler geliyor. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, saldırıda 400 kişinin yaralandığını duyururken, Yemen Haber Ajansı SABA ise "450 ölü ve yaralı" olduğunu bildirdi.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimini hedef alan 2 hava saldırısında yaralanan ve ölenlerin bulunduğu, yaşamını yitirenlerin arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu belirtildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda 400 kişinin yaralandığını duyurdu ancak ölü sayısıyla bilgi vermedi. Yemen Haber Ajansı SABA ise 450 ölü ve yaralı olduğunu duyurdu. Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili net bilgi paylaşılmadı. Patlamanın ardından gelen ilk haberlerde sağlık kaynakları, saldırıda "en az 140 kişinin hayatını kaybettiği" bilgisini paylaşmıştı.

SUUD YALANLADI

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Sana'da taziyelerin kabul edildiği binayı hedef alan hava saldırısının kendilerince düzenlediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Suudi Arabistan kanalı El-Arabiyye televizyonunun koalisyon güçlerine dayandırdığı haberde, Sana'da taziyelerin kabul edildiği binaya düzenlenen saldırıyla koalisyon güçlerinin bir ilgisinin olmadığı kaydedildi.

İÇ HESAPLARDAN İDDİASI

Haberde, Husiler ile Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) tarafından oluşturulan Yüksek Siyasi Konsey'e işaret edilerek, ismi açıklanmayan Yemenli kaynakların, taziye yerini hedef alan saldırının, oluşturulan Yüksek Siyasi Konseyden sonra ortaya çıkan "iç hesaplardan" kaynaklı olduğunu aktardığı ifade edildi.

Bugün, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimini hedef alan hava saldırısı düzenlenmişti.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, saldırıda 400 kişinin yaralandığını duyururken, Yemen Haber Ajansı SABA ise "450 ölü ve yaralı" olduğunu bildirmişti.

SANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN