Yeşil listede aranan DHKP-C'li terörist etkisiz hale getirildi

Yeşil listede aranan DHKP-C'li terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, terör örgütlerine yönelik son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 16 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bu teröristler içerisinde yeşil listede bulunan DHKP-C terör örgütü mensubu Nurhan Yılmaz'ın da bulunduğu kaydedildi.

 İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son bir haftada terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçleri tarafından bin 103 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, terörden aranan listesinin yeşil kategorisinde yer alan DHKP/C terör örgütü mensubu Nurhan Yılmaz ve DEAŞ terör örgütü içerisinde sosyal medya sorumlusu olarak görev yapan ve 'Öldürülecekler listesi' oluşturup yayınlayan Irak uyruklu Amanı Mahmood'un da aralarında bulunduğu 16 terörist etkisiz hale getirildi.

18-02/19/0x0-son-dakika-haberi-yesil-listede-bulunan-dhkp-cli-yakalandi-1518595306488.jpg

MEVZİ VE SIĞINAKLAR YERLE BİR EDİLDİ

Yapılan operasyonlar neticesinde 8 ilde 30 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirilirken, 38'i ağır ve uzun namlulu toplam 52 silah, 661 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 16 el bombası, 14 bin 708 adet muhtelif mühimmat ele geçirilirken 24 el yapımı patlayıcı ve mayın da imha edildi.

ANKARA/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN