Yılbaşını kana bulayan Reina katili her taşın altında aranıyor

Yılbaşını kana bulayan Reina katili her taşın altında aranıyor

Reina katliamının üzerinden 5 gün geçmesine rağmen terörist ya da teröristler henüz yakalanamadı. IŞİD’in istihbarat teknikleri kullanarak gerçekleştirdiği saldırı sonrası birçok kentte belirlenen yaklaşık 100 adrese baskın düzenlendi. Bunlardan 40’ı teröristin saldırı sonrası taksiyle döndüğü Zeytinburnu’na yapıldı.

ÖZEL HABER: ÜMİT ÖZCAN / HİLAL ÖZTÜRK

Ortaköy saldırısının üzerinden 5 gün geçmesine rağmen polisin kaçak terörist ya da teröristleri takibi sürüyor. Emniyet, terör örgütü IŞİD’ın Orta Asya vasatına ait tüm adreslere gece gündüz operasyon düzenliyor. Saldırıyı gerçekleştiren IŞİD’li terörist ya da teröristlerin kaldığı belirlenen Zeytinbunu’nda, 4 günde 40 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Ayrıca gelen ihbarlara göre İstanbul’un farklı semtlerinde de operasyon yapılıyor. Konya ve İzmir’de de teröristin eşi ve evinde kaldığı belirlenen kişiler gözaltına alındı. Ancak günlerdir neredeyse her taşın altına bakıldığı halde terörist ya da teröristlerle ilgili bir ize rastlanmadı. Polisin 5 gün içinde yaklaşık 100 eve baskın düzenlediği belirtiliyor.

Polisin en çok üzerinde durduduğu adres Zeytinburnu’ydu. Teröristin saldırı öncesi ve sonrası Zeytinburnu’nda olduğu güvenlik kamera kayıtlarıyla belirlenmişti. Bu bilgi üzerine harekete geçen polis neredeyse ev ev arama yaptı. İşte mercek altına alınan semtte muhtar, esnaf ve halkla konuştuk. Nuripaşa Mahallesi Muhtarı Yılmaz Kaya, olay sonrası mahalledeki 40 adrese polisin baskın düzenlediğini belirterek, bu baskınlardan 3’nü kendisinin de katıldığını söyledi. Yapılan operasyonlardan bir sonuç alınamadığını belirten Muhtar Kaya “Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlerden gelenler merhum Başkabakan Adnan Menderes döneminde ilk olarak Zeytinburnu bölgesine yerleştirilmiş. Bu nedenle uzun yıllardır bu bölgeyi ikinci vatanları gibi görüyorlar. Kırgız, Özbek, Tacik ve Uygur Türkleri çoğunlukla bu bölgede yaşıyor. Uygur Türkleri’nin çoğu kaçak. Diğerleri ise Göç İdaresi’nden belgelerini alarak ev kiralıyor veya satın alıyor, iş kuruyor” dedi.

Öte yandan saldırganın taksi parası aldığı lokantanın kepenkleri bugün inmişti. Güvenlik kamerası polis tarafından alınmış olan lokantadaki 7 çalışanın hala gözaltına olduğu belirtiliyor. Mahalle sakinleri ise Reina saldırganını hiç görmediklerini anlatıyor. Bu bölgede polisin sürekli olarak takip ettiği adresler olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, dikkatli olduklarını ve herhangi bir bilgiye sahip olduklarında emniyete haber verdiklerini belirtiyor. Konuştuğumuz bir Uygur Türkü ise yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, gerekirse bu ülke için canımızı malımızı feda ederiz. Bize sahip çıkan bu ülkeye kim düşmanlık ederse o en büyük haindir” dedi.

Saldırıyı kaç teröristin gerçekleştirdiği kesinlik kazanmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tek bir saldırgan olduğuna ilişkin açıklaması sonrası emniyet yetkilileri de ikinci saldırgan iddialarını doğrulamadı. Ancak istihbarat uzmanlarının verdiği bilgilerle ve görgü tanıkları iki hatta üç saldırgan olduğu iddiasında. Reina saldırısından yaralı kurtulan Suudi Arabistan vatandaşı Hassan Khashoggi, Al Arabiya’ya verdiği röportajda, terörist sayısını 3 olarak belirtti. Khashoggi saldırıyı tek bir kişinin değil, üç kişinin gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Saldırganlardan birinin kadın olduğunu ifade eden Khashoggi, bir kişinin “O kadın neden bizi öldürmek istiyor” diye bağırdığını duyduğunu söyledi. 

SİLİVRİ'DE REİNA BASKINI

Polis ekipleri, Ortaköy’de gece kulübünü kana bulayan teröristi arama çalışmalarında saldırgana yardım ve yataklık yaptığını belirlediği kişilerin bulunduğu bazı adreslere operasyon yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Silivri ve Selimpaşa’da bulunan yazlık bir sitedeki adresi çok sayıda zırhlı araçla bastı. TEM ekiplerine özel harekat polislerinin destek verdiği operasyona jandarma ekipleri de eşlik etti. Operasyonun ardından bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların Doğu Türkistanlı olduğu belirtildi.

KONYA'DA LOKANTA AÇACAĞIZ DEDİLER

Reina’ya saldıran teröristle irtibatılı oldukları değerlendirilen ve önceki gün İzmir’de yakalanan yabancı uyruklu üç ailenin, Konya’da “lokanta açacağız” diyerek ev kiraladıkları öğrenildi. Ailelerin ve saldırganın Konya’da iki emlakçı dışında Türk uyruklu kimseyle bir irtibatının olmadığı tespit edildi. Bu konuda çalışmalarını sürdüren ekipler, belirlenen adreslere baskın yapıyor. Ekipler Konya’da dedektör köpeklerle şu ana kadar 11 adreste arama yaptı. Emniyet, teröristin Konya terminalindeki görüntülerde yanında bulunan mavi montlu kişinin kentte olup olmadığını araştırıyor. 

OH OLSUN DİYENLERE SORUŞTURMA

Reina katliamı sonrası yaşam tarzı tartışmalarının fitili ateşleyen ve terör saldırısını ‘oh olsun’ gibi ifadelerle öven sosyal medya hesapları incelemeye alınıyor. Konuyla ilgili harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı. Savcılığın, Emniyet’e talimat yazdığı ortaya çıktı. Bir kısmı sahte isim veya takma adlarla oluşturulan hesaplardan yapılan paylaşımlarla ilgili şüphelileri bulmak için çeşitli taramalar yapılacak. Soruşturma çerçevesinde ilk etapta saldırıyı övücü paylaşımlarda bulunduğu belirlenen yaklaşık 20 hesap incelendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da aynı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

SALDIRGAN ELİNİ YARALAYIP KAÇTI İDDİASI

Gece kulübü saldırısına dair polisin elinde onlarca saatlik kamera görüntüsü bulunduğu belirtildi. Hürriyet muhabiri Toygun Atilla Reina’nın içindeki kameraların tamamının çalıştığını söyledi. İnsanlara kurşun yağdıran teröristin Başakşehir’den Zeytinburnu’na gelip oradan da gece kulübüne geçtiği kaydedildi. İddiaya göre terörist, yanındaki sis bombalarından birini kasıtlı olarak elinde patlattı. Bilerek elini yaralayan saldırgan, yarasını göstererek dışarı çıktı. 39 kişiyi katleden teröriste mekandaki bir kişinin de tekme atmaya çalıştığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN