Yıldırım: Varsın vize muhafiyeti olmaz olsun

Yıldırım: Varsın vize muhafiyeti olmaz olsun

Başbakan Binali Yıldırım milletvekilleri ile iftar programında konuştu. Yıldırım, "AB şunu bilmeliki Türkiye'nin bağımsızlığından daha önemli bir şey yoktur. Varsın vize muhafiyeti olmaz olsun!" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları...

AB uyum paketiyle ilgili bize getirilen maddeleri yürürlüğe koyduk ve bu yoldaki pürüzleri ortadan kaldırdık. Anayasada ölüm cezası ile ilgili hükümleri ortadan kaldırdık. Kalkınma ajanslarını kurduk. Bunlar 22. dönemde yapılanların sadece bir parçası.

24. Dönemde genel sağlık sigortası uygulamasını getirdik. böylece bütün vatandaşlarımız bir şekilde sağlık sigortasına kavuşmuş oldu. Köyleri desteklemek için KÖYDES projelerini hayata geçirip köyde yaşayan vatandaşlarımızın eksiklerini giderdik. Yine aynı şekilde BELDES sistemi ile belediyelerimizin eksiklerini tamamladık. Şehit yakınları ve gazilerimize verilen hakları genişlettik.

BU GÜNLERİN MİMARI SİZLERSİNİZ

Türkiye'yi bu noktaya getiren ve bu gelişmenin mimarları sizlersiniz. Böyle bir ailenin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu sorumluluğun ne denli önemli olduğunu biliyorum ve bu görevi hakkıyla yerine getirmek için de durmaksızn çalışacağız. AK Parti'yi içerden karıştırmak isteyenler eli boş dönmüştür ve bundan sonra da elleri boş dönmeye mahkümdur. Türkiye bugün önemli sorunlarla karşı karşıyıa. Bir yanda etrafımızda savaşlar var. Bununla birlikte dimdik ayakta durup savaşlarda mağdur olab insanlara yardım elini uzatan Türkiye var. Bir taraftanda amacımız bütün komşularımızla dostane ilişkilerimizi geliştirmektir. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Dünya her anlamda küçülüyor. İletişimin gelişmesiyle kamuoyu görüşleri anlık şekilde değişiyor. Bu nedenle bizim de iyi işler yapmamız doğru kararlar vermemiz yatmez. Dış dünyaya da haklılığımızı anlatmamız gerekmektedir.

Terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkaracağız. 40 yıl geçti yeter artık. Biz bu terör işini halledeceğiz. Bölgedeki yaraları saracağız ve bölgeyi de cazibe merkezleri haline getireceğiz. Bunu da inşallah milletimiz görecektir.

AB ŞUNU İYİ BİLSİN Kİ...

AB yolculuğumuz yarım asırı geçti. Adeta bir ömür. Daha ne kadar devam edecek. Sayın Ahmet Davutoğlu 20 ay boyunca hizmetlerin daha ileri götürülmesi için gayret gösterdi. Bu vesile ile de kendisine tekrar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. AB ile mülteciler konusunda bir nalaşmaya varıldı. Türkiye bu konuda daha etkili olursa AB'de bize karşı vize muhafiyetini haziran sonuna çekecekti. Bize 72 tane de şart sundular biz bu şartları gece gündüz çalışıp değiştirdik. Bununla kalmadılar bize terörle mücadelede akla ziyan bir taleple geldiler. Bunlar Türkiye'yi ne zannediyor. Canlı bombalarla masumları infilak ettiren ölüm makinalarına müsamaha mı gösterecekti. AB şunu bilmeliki Türkiye'nin bağımsızlığından daha önemli bir şey yoktur. Varsın vize muhafiyeti olmaz olsun!.

Kimse kusura bakmasın Türkiye2ye kimse nizm intizam istikamet vermeye kalkmasın. Türkiye verdiği sözlerden asla geri adım atmadı. AB'de böyle davranmalı. AB'de bir samimiyet testindedir inşallah bunun sonunda bir hayal kırıklığı yaşanmasın.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Türkiye AK Parti iktidara geldiğinden beri bütün partiler yeni anayasa dedi. Hepsi istisnasız darbe anayasasından kurtulalım yeni anayasamıza kavuşalım dediler. Bunu biz de söyledik ve davet ettik buyurun bu anayasayoı beraber yapalım dedik. Bunu milli irade ile yapalım dedik. İlla bir darbe ile mi anayasa olacak dedik. Oturduk konuştuk ama sonunda bir şey yok. Bir kez daha partilere sesleniyorum gelin bu anayasaddan kurtulalım bu sisteme de bir çözüm bulalım. Ben başkanlık sistemi deyince de hop oturup hop kalkıyorlar.

Kılıçdaroğlu diyor ki Amerikan sistemi ile varsanız biz de varız dedi. tamam dedik biz varız bundan sonra da sen Amerikan sistemi nedir biliyor musun diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN