Öğrencilere ilk yardım eğitimi verildi

Öğrencilere ilk yardım eğitimi verildi

Boğazlıyan İlçe Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilere, çeşitli yaralanmalar, yanıklar, boğaza yabancı cisim kaçması gibi vakalarda ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili uygulamalı eğitim verildi

Cumhuriyet Ortaokulu 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerine, herhangi bir kaza veya yaralanma anında hayat kurtaran ilk yardım eğitimi verildi. Öğrenciler, uygulamalı eğitimde, insan maketleri üzerinde suni teneffüs ve kalp masajının nasıl yapılacağını öğrendi. Boğazlıyan İlçe Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Personeli Yusuf Yazıcı kaza veya yaralanma anında ilk müdahalenin maksimum 5 dakika içerisinde yapılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.Sağlık profesyonellerinin doktor, hemşire ve ambulans gelene kadar ilk müdahaleye başlanılması gerektiğini ifade eden Yazıcı, öğrencilere ilk müdahale anında yapacakları hakkında uygulamalı eğitim verdi.Okul Müdürü Yener Eseryel de öğrencilere verilen bu ilk yardım eğitim seminerinden memnuniyetini dile getirdi.

YOZGAT/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN