Yusuf Bekmezci’nin örgütün ‘kadim abi’si olduğu ve sözlerinin örgütte kanun sayıldığı belirlendi

Yusuf Bekmezci’nin örgütün ‘kadim abi’si olduğu ve sözlerinin örgütte kanun sayıldığı belirlendi

FETÖ operasyonları kapsamında aranan Yusuf Bekmezci’nin örgütün ‘kadim abi’si olduğu ve sözlerinin örgütte kanun sayıldığı belirlendi. Pensilvanya’da Gülen’den aldığı talimatları cemaate ileten Bekmezci ile bir fotoğrafın bile referans sayıldığı ortaya çıktı.

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve örgütte “kadim abi” olarak bilinen Yusuf Bekmezci’nin, örgüt mensupları arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için görev yaptığı ve sözlerinin sözde “kanun” gibi kabul edildiği belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda ele geçirilen belgeler ve zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda, Bekmezci’nin örgüt içinde farklı bir konuma sahip olduğu ve üst düzey gruplarla özel ilgilendiği kaydediliyor. Bekmezci’nin örgüt içindeki konumu nedeniyle FETÖ/PDY üyeleri tarafından büyük ilgi gördüğü, zanlıyla fotoğraf çektirmenin de önemli bir referans kabul edildiği belirtiliyor.

Bekmezci’nin örgütteki önemli konumu, operasyonda ele geçirilen FETÖ’nün “fotoğraf albümü”ne de yansıdı. Zanlıların ikametlerindeki aramalarda, FETÖ/PDY’nin futbol yapılanması soruşturması kapsamında aranan eski milli futbolcu Arif Erdem ile Emre Belözoğlu, Hakan Ünsal ve Ahmet Yıldırım’ın örgütün “kadim abisi”yle poz verdikleri bir fotoğraf ele geçirilmişti.

Bekmezci’nin Pensilvanya’ya giderek FETÖ elebaşı Gülen’den talimatları alarak Türkiye’deki yapılanmaya ilettiği de belirtiliyor. İzmir’de esnaf olan ve örgüt içinde “kadim abi” olarak tanınan Yusuf Bekmezci’nin, FETÖ üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözen kişi olarak bilindiği, söylediklerinin “kanun” gibi uygulandığı belirtildi.     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN