Yüzlerce kişiyi kurtaran kahraman baba

Yüzlerce kişiyi kurtaran kahraman baba

Dünya, Paris saldırılarını konuşurken Beyrut'ta geçen perşembe yaşanan intihar saldırısında bir hikaye ortaya çıktı. Kızıyla birlikte oradan geçmekte olan Adil Termus intihar bombacısını farkedince üzerine atladı ve yüzlerce kişinin ölmesini engelledi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinin haberine göre geçtiğimiz perşembe günü Beyrut'un Burj el Barajney mahallesinde iki intihar bombacısının düzenlediği saldırıda 43 kişi ölmüş 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Lüblan'da 1990'da iç savaşın sona ermesinden bu yana görülen en kanlı saldırı olarak tarihe geçen olayda, Adil Termus olmasa çok daha büyük can kayıpları yaşanabilirdi.

15-11/16/5649bb8267b0a92d101801a6.jpg

Küçük kızıyla birlikte o esnada oradan geçmekte olan Termus, saldırganlardan birinin üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmek üzere olduğunu fark etti.

15-11/16/5649ba9867b0a92d10180192.jpg

Hemen saldırganın üzerine atlayan Termus sayesinde bombalar erken patlarken şüphesiz yüzlerce kişinin hayatı kurtuldu.

Genç adam patlamanın etkisiyle hayatını kaybetti. Cenazesi 13 Kasım günü Tallussa köyünde toprağa verildi. Gelen ilk haberlerde kızının da öldüğü iddia edildi ancak daha sonra durumun böyle olmadığı anlaşıldı.

15-11/16/1234.png

Termus'un hikayesi ise sosyal medya kullanıcıları ve blog yazarları sayesinde dilden dile yayılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN