Zalim şempanzelerin hazin sonu

Zalim şempanzelerin hazin sonu

Şempanzeler zalimliğin bedelini ağır ödüyor. Bilim insanları, 2001’den bu yana gözlemledikleri bir grup şempanzenin kendilerine acımasızca davranan eski liderlerini öldürüp yediğini keşfetti.

Hayvanlar aleminde de zalimler bir gün hesabını ödüyor. Iowa Devlet Üniversitesi’nden araştırmacılar, bir grup şempanzenin daha önceden ‘alfa erkek’ olan ve acımasızca davranan başka bir şempanzeyi öldürüp yediğini keşfetti. New Scientist’ta yer alan habere göre, araştırmacılar 16 yıl boyunca bir grup Senegal şempanzesini gözlemledi.

Başta Foudouko alfa erkekti ve grubu beta erkek olan Mamadou ile birlikte zalimce yönetiyordu. Ancak Mamadou yaralanıp gruptan ayrılınca Foudouko da dışlandı. Foudouko güç kazanan şempanzeler tarafından dövüldü ve sonunda kanlar içindeki cansız bedeni bulundu. Bilim insanlarına göre, bu ölümcül sonuç alışılmadık bir durum. Bazı bilimciler şempanzelerin soylarını devam ettirmek için bazıları da insanların olumsuz etkisinde kaldıkları için diktatörleri öldürdüklerini düşünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN