Zekai Paşa’ya ateş eden pilottan ‘uçmadım’ yalanı

Zekai Paşa’ya ateş eden pilottan ‘uçmadım’ yalanı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152’si asker, 3’ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan’da görülen duruşmada sanık eski binbaşı Ali Ercan, bir çok darbeci sanığın yaptığı gibi soruşturma aşamasında verdiği ifadelerini inkar ederek savunmasına başladı.

HABER MERKEZİ/İSTANBUL

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152’si asker, 3’ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan’da görülen duruşmada sanık eski binbaşı Ali Ercan, bir çok darbeci sanığın yaptığı gibi soruşturma aşamasında verdiği ifadelerini inkar ederek savunmasına başladı. Soruşturma aşamasındaki FETÖ’ye ilişkin itiraflarını reddettiğini bildiren sanık Ercan, olay gecesi uçuş yapmadığını iddia etti. Sanıklardan Fırat Darende’nin sanık Ercan hakkında, 10606 kuyruk numaralı helikopterle uçuştan geldikten sonra kendisine, “Lazer cihazında sorun var, bir bakın” dediğini aktarması üzerine Ercan, olay gecesi uçuş yapmadığını ileri sürdü. Sanık Ercan, darbe girişimi akşamına ilişkin beyanlarında ise yüzbaşı Cebrail Sert ile 10606 kuyruk numaralı Süper Kobra helikopteri ile uçuş yaptığını ve talimatları sanık eski yarbay Özcan Karacan’dan aldığını, gittikleri Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yaklaşan araçlara ateş ettiklerini söylemişti. Soruşturma aşamasında ateş altına alınan sivil araçta dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın olduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN