Zekiler yalnızken daha mutlu

Zekiler yalnızken daha mutlu

Singapur ve İngiltere’nin yaptığı ortak araştırmanın sonuçlarına göre zeki kişiler yalnız vakit geçirmekten hoşlanıyor. Bunun evrim nedeniyle olabileceğini belirten uzmanlar, modern insanın işlerini tek başına çözebildiğini kaydediyor.

Zeki kişilerin yalnız vakit geçirmeye daha çok ihtiyaç duydukları belirlendi. İnsanların sosyal canlılar olduğu tartışılmaz. Sosyalleşme insanları daha mutlu ediyor etmesine ama zeka seviyeniz ortalamanın biraz üzerinde ise bu kesinlikle doğru olmayabilir. Singapur Management Üniversitesi ile London School of Economics ve Political Science’ın 15 binden fazla genç arasında yaptığı araştırmanın sonuçları bu bilgiyi ortaya koydu. Araştırmanın sonuçlarında insanların başkalarıyla vakit geçirirken mutlu olduğu ancak zekin kişilerin bu kuralın dışında olduğu belirtildi.

Bu neticeye neden olarak ‘evrim’ gösterildi. Şöyle ki daha akıllı kişilerin modern dünyada çevrelerine daha kolay uyum sağlayabildiği, bu nedenle atalarımızın yaptığı gibi onlara yiyecek ve barınak yardımı sağlamak için yakın ilişkilere ihtiyaç duymadıkları kaydedildi. Araştırmada bu duruma modern dünyada Wi-Fi şifresi ve yedek bir telefon şarj cihazı örnekleri verildi. Diğer bir teori ise daha zeki kişilerin sosyalleşmek yerine hedeflerine ulaşmak için işlerine daha çok vakit ayırmak istemeleri... Araştırmanın sonucuna göre daha zeki kişilerin arkadaşlarıyla sosyalleştikleri zaman hayatlarından daha az memnun olduklarını, arkadaşlarıyla vakit geçirmenin onları mutsuz ettiği de tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN