Zihinsel engelliye tecavüz eden 5 erkeğe iyi halden beraat, mağdur kadına doğrudan müebbet

Zihinsel engelliye tecavüz eden 5 erkeğe iyi halden beraat, mağdur kadına doğrudan müebbet

Zihinsel engelli kıza tecavüz eden 5 kişiyi 'bağırmadı' gerekçesi ve 'iyi hal' indirimiyle tahliye eden yargı, defalarca tecavüze uğrayan kadının mağduriyetini görmezden geldi. 'Kesik baş' cinayetinde Yargıtay'ın bozma kararının ardından yapılan yeniden yargılamada hakim 'meşru müdafaa' ve 'iyi hal' indirimi uygulanmadı.

KARAR.COM

Tecavüz ve cinsel istismarda iyi hal indirimi ayıbı geçen hafta farklı bir dava ile yeniden gündeme geldi. 22 yaşındaki yüzde 50 zihinsel engelli bir kadına tecavüz eden 5 erkeğin yargılandığı davada mahkeme sanıklara iyi hal indirimi uygulada ve mağdurun bağırmamasını gerekçe göstererek tahliye kararı verdi. 

'Tecavüzcüye iyi hal indirimi'nin kaldırılmasıyla ilgili düzenleme beklenirken yaşanan bu skandal vicdanları yaralarken, kamuoyunun 'kesik baş' cinayeti olarak bildiği olayla ilgili dava da ise yine tecavüzcüyü koruyan anlayış kendini gösterdi. 

KADINA İYİ HAL İNDİRİMİ YOK

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i (35) av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın (32) yargılandığı dava Yargıtay'ın 'işbirlikçileri araştırılmalı' gerekçesiyle bozulmuştu. Yıldırım bugün yeniden yargılandı ve mahkeme Yargıtay'ın kararına direnerek yeniden müebbet hapis cezası verdi. Hakim, meşru müdafaa ve iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına hükmetti. 

Davayı takip eden avukatlardan Fatoş Hacıvelioğlu, duruşma sonrası adliye önünde basın açıklamasında bulundu. Nevin Yıldırım'ın sistematik bir tecavüz sonrası tecavüzcüsünü öldürdüğünü, verilen kararda hiçbir meşru müdafaa indiriminde bulunulmadığını belirten Hacıvelioğlu, "Biz bozma kararında tüm yasal indirimlerin uygulanmasını talep edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN