Ziraat Bankası'ndan bedelli askerlik ödemeleri hakkında açıklama

Ziraat Bankası'ndan bedelli askerlik ödemeleri hakkında açıklama

Ziraat Bankası, bedelli askerlik ödemelerine ilişkin açıklamada bulundu. Bankadan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik ödemelerinin hafta sonu da yapılabileceği bildirildi.

Ziraat Bankası, bedelli askerlik ödemelerini hafta sonu da almaya devam edecek. Bankadan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmeti başvuruları için askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecek olması nedeniyle Ziraat Bankası da 81 ildeki ve KKTC’deki toplam 127 şubesi ile bugün ve yarın saat 10.00 ile 17.00 arasında bedelli askerlik ödemelerini almayı sürdürecek. Bugün ve yarın açık olacak şubeler "www.ziraatbank.com.tr" internet sitesinden öğrenilebilecek.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMELERİ HANGİ BANKALARA VE NASIL YAPILACAK?

Bedelli askerlik kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından başvuru süreci başlamış oldu. 3 ay sürecek olan Bedelli askerlik başvuruları temelde üç aşamadan oluşacak. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsanız bedelli askerlik başvurunuzu askerlik şubelerine, ülke dışında iseniz konsolosluklara şahsen yapmanız gerekir. Bedelli askerlik başvurusu vekaletle veya posta ile yapma şansınız yok. Şahsen yapmalısınız. Bedelli için başvuruda bulunacaklar öncelikle e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru borkod belgesi çıktısını alacak, ardından Ziraat ya da Halk Bankalarına 15 bin TL'lik ödeme yapılacak, son olarak ödemenin yapıldığı 3 nüsha ile birlikte konsolosluklara ya da Askerlik Şubelerine bizzat başvuruda bulunulacak. Başvuru işelmlerinin tamamlanmasının ardından yoklama takip edilecek ve birliğe teslim tarihleri öğrenilecek.

BEDELLİ ASKERLİK E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLA

BEDELLİ ASKERLİK KILAVUZU 2018 İNDİRMEK İÇİN TIKLA

KİMLER BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLİR?

1 - Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 18 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ ZAMANINDA YAPILMAZSA NE OLUR?

Kişinin bedelli askerlik yapabilmesi için gereken şartları taşımadığı anlaşılırsa, kişi ödeme yapmaktan vazgeçerse veya ilgili ödeme zamanında yapılmazsa bu kişi bedelli askerlik kapsamının dışına alınır. Bedelli askerlik kapsamı dışına alınan kişi önceden yapmış olduğu ödemeyi alabilmek için dilekçe ile başvuru yapmalıdır. Geri ödeme başvurusu, ödeme yaptıktan itibaren 6 ay içerisinde yapılmalıdır.

Geri ödeme başvurusu talebi askerlik şubesi tarafından 90 gün içerisinde incelenir. İnceleme sonucu durum olumlu çıkarsa kişinin dosyaları bakanlığa iletilir. İlgili bedel bakanlık tarafından 1 ay içerisinde kişinin geri ödeme başvurusu içerisinde belirttiği hesaba yapılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN