13 Aralık kar tatili olan iller! Hangi kentlerde kar tatili var?

13 Aralık kar tatili olan iller! Hangi kentlerde kar tatili var?

13 Aralık kar tatili olan iller hangileri? Türkiye kış mevsimini yaşarken bazı illerimizde yoğun kar yağışı görülüyor. Öğrenci ve veliler MEB ve valilik açıklamalarını takip edip kar tatili olup olmadığını öğreniyor. Peki 13 Aralık kar tatili olan iller hangileri? Hangi kentlerde kar tatili var? İşte detaylar...

13 Aralık kar tatili olan iller hangileri? Okullar tatil mi? Hangi kentlerde kar tatili var? gibi sorular öğrencilerin gündeminde. Meteorolojinin hafta başında uyarısını verdiği yoğun kar yağışı bir çok ilde hayatı etkilemeye başladı. MEB ve valilik açıklamaları yakından takip ediliyor. Peki Hangi kentlerde kar tatili var? Hangi illerde okullar tatil? 13 Aralık kar tatili olan iller ve detayları haberimizde...

Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerini etkisi altına alan kar yağışı Sivas ve Bitlis'te meteoroloji açıklamasına göre 3 gün sürecek bu nedenle okullar tatil edildi. Son dakika tatil haberi de Çorum ve Kars'tan geldi.

18-12/13/22_aralik_persembe_gunu_okullar_tatil_mi_iste_kar_tatili_olan_iller_1482323797_7386.jpg

KAHRAMANMARAŞ'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kahramanmaraş'ta öğleden sonra başlayan kar, özellikle kuzey ilçelerde etkili oldu. Elbistan ve Ekinözü'nde kar kalınlığının yer yer 30 santimetreyi bulması üzerine ilçelerde okullar yarın tatil edildi.

SİVAS'TA OKULLAR TATİL YOLLAR KAPANDI

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapan okullar, öğleden sonra tatil edildi. Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, etkisini sürdürüyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 8, ilçelerden Akıncılar'da 5, Doğanşar'da 5, Gemerek'te 1, Gürün'de 5, Hafik'te 15, İmranlı'da 20, Kangal'da 5, Koyulhisar'da 3, Suşehri'nde 5, Şarkışla'da 5, Ulaş'ta 15, Yıldızeli'nde 18 ve Zara'da 20 olmak üzere 130 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Merkez ve ilçelerde 32 greyder, 19 yükleyici, 10 dozer, 9 kar bıçaklı kamyon, 29 adet destek aracı olmak üzere toplam 99 iş makinesi ve 211 personelle karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

BİTLİS'TE OKULLAR TATİL

Bitlis merkez ile bağlı köylerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın için bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle pansiyonlu öğrenciler hariç kent merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

YOZGAT

Kar yağışının etkili olduğu illerden biri de Yozgat oldu. Yeni gelen görüntülerde yağışın yerde hayli birikim yaptığı görülüyor. Meteorolojinin yaptığı tahmine göre Yozgat'ta kar yağışı yarın ara verip cuma günü yeniden etkili olacak. Bugün de aralıksız kar yağışı var.

ERZİNCAN

Kar yağışı Erzincan, Ardahan ve Tunceli'de yolları kapatmaya başladı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan ve Kızıldağ mevkileri ile Erzincan-Gümüşhane kara yolunun Ahmediye geçidinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.Ardahan'da ise özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı, tipi ve buzlanma yüzünden Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında ulaşım durma noktasında.

VAN'DA YOLLAR KAPANDI

Van 'da dün akşamdan beri etkili olan kar nedeniyle Başkale, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerinde 26 mahalle ile 76 köyün yolu kapandı. Belediye ekipleri de kent merkezinde yolların kardan kapanmaması için çalışıyor.

İki ilde daha eğitime kar engeli

Çorum'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ise, etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitim veren okullar bir gün tatil edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN