15 Temmuz Çarşamba bugün noter açık mı? Nöbetçi noter listesi

15 Temmuz Çarşamba bugün noter açık mı? Nöbetçi noter listesi

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü resmî tatil olarak kutlanıyor. Birçok devlet kurumu kapalı olduğundan hizmet vermiyor. ’’15 Temmuz Çarşamba noterler açık mı?’’ sorusu da internette en çok arananlar listesinde yer alıyor. 

Konuyla ilgili daha evvel yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü noterlerin kapalı olacağı bildirildi. Ancak bazı merkezlerdeki noterlerin nöbetçi olarak hizmet edeceği söyleniyor. Eczane, hastane, postane ve kargo şirketlerinin kapalı olduğu 15 Temmuz Çarşamba günü noterler de hizmet vermiyor.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL

15 Temmuz 2016’daki FETÖ’cü darbe girişiminin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2017 yılında alınan karar ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilerek, resmî tatil yapılmıştı.

NOTERLER AÇIK MI?

15 Temmuz Çarşamba günü resmi tatil olduğundan dolayı noterler hizmet vermiyor. Eczaneler de kapalı ancak nöbetçi eczaneler açık. Noterlerde de bazı merkezlerin nöbetçi olarak hizmet verdiği söyleniyor. Vatandaşlara, noterlere gitmeden önce ilgili kurumla irtibata geçmesi öneriliyor.

KAPALI OLAN DİĞER YERLER

15 Temmuz Çarşamba günü hastaneler açık olacak fakat bazı doktorlar resmî tatilde dolduğundan dolayı çalışmayacak. Hastanelerin acil servisleri hizmet vermeye devam edecek. Bu sebeple randevusu olan vatandaşların mutlaka gitmeden evvel hastane ile irtibat kurması tavsiye ediliyor.

Eczaneler ise, resmî tatil kapsamında kapalı olacak ve sadece nöbetçi eczaneler hizmet verecek. Hangi eczanelerin açık olduğunu öğrenmek için İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmî internet sitesinden nöbetçi eczanelere erişim sağlanabilecek.

Geçen sene 15 Temmuz'da sadece büyük PTT şubeleri hizmet vermişti. Diğer PTT şubelerinin açık olup olmadığını öğrenmek için ise de vatandaşların PTT şubesine gitmeden evvel mutlaka irtibat kurmaları isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN