15 Temmuz'da darbecilere direnen Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu emekli edildi

15 Temmuz'da darbecilere direnen Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu emekli edildi

Balyoz davasından 3 yıl hapis yatan, 15 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbecilere karşı direnen ilk isimlerden dönemin Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu emekliye sevk edildi. Hacıoğlu, darbe girişimi sırasında sabaha kadar darbecilerle mücadele etmiş, o anlar objektiflere de yansımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan Jandarma Genel Komutanlığı Personeli 2020 Yılı Atama ve Terfileri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Van Jandarma Asayiş Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Azerbaycan (Bakü) İçişleri Müşaviri Tuğgeneral Ali Demir ve Lojistik Başkanı Tuğgeneral Abdullah Koçum, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edildi.

DARBECİLERE DİRENEN İLK İSİMLERDEN

Şırnak Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbecilere karşı direnen ilk isimlerdendi.

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Ali Demir, Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Kurmay Albay Aziz Yılmaz, Albay Nurettin Alkan ile Albay Güven Şağban'ı arayarak darbe girişiminin olduğunu haber vermişti.

SABAHA KADAR MÜCADELE ETTİ

Yanlarında sadece beylik tabancalarını alan 5 komutan, sivil kıyafetlerle bir otomobile binip Jandarma Genel Komutanlığı'na gitmiş, nizamiyede yaşanan ilk çatışma sırasında Albay Nurettin Alkan kolundan yaralanmıştı.

Tuğgeneral Hacıoğlu da sabaha kadar darbecilerle mücadele etmiş ve darbecilere ağır zayiat verdirilmesini sağlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN