18 yaş altı ve 65 yaş üstü şehirler arası otobüse binebilir mi? İşte zorunlu haller listesi...

18 yaş altı ve 65 yaş üstü şehirler arası otobüse binebilir mi? İşte zorunlu haller listesi...

14 Nisan 2021'den itibaren uygulanmaya başlanan kısmi kapanma tedbirleri çerçevesinde 65 yaş üstü vatandaşlar ve 18 yaş altı gençlerin zorunlu haller durumunda şehirler arası otobüs, tren, uçak, vapur gibi araçları kullanmalarına izin veriliyor. İşte, şehirler arası seyahat için zorunlu haller...

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yeni koronavirüs tedbirlerine göre 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların şehirler arasında seyahat etmeleri yasaklandı. Bu iki risk grubu ancak zorunlu haller kapsamında seyahat edebiliyor. Keza, yaş fark etmeksizin tüm vatandaşların (zorunlu haller hariç) özel araçlarıyla şehirler arası seyahat etmelerinin de yasak olduğunu belirtelim.

18 YAŞ ALTI ŞEHİRLER ARASINDA SEYAHAT EDEBİLİR Mİ?

Kovid-19 salgınını önlemek amacıyla alınan önlemler kapsamında 18 yaş ve altındaki vatandaşların, zorunlu haller hariç olmak üzere şehirler arasında otobüs, tren, uçak, vapur gibi araçlarla seyahat etmeleri yasak. Bilindiği üzere 18 yaş altı gençlerin şehir içinde toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları da kısıtlandı.

65 YAŞ ÜSTÜ ŞEHİRLER ARASINDA OTOBÜSE BİNEBİLİR Mİ?

İçişleri Bakanlığı'nın 13 Nisan 2021 günü yayımladığı yeni genelgeye göre, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların zorunlu haller hariç olmak üzere şehirler arasında seyahat etmeleri yasak. Bu yaş grubundakiler otobüs, tren, uçak, vapur gibi araçlarla bir şehirden bir şehre seyahat etmeleri durumunda idari para cezasıyla karşılaşacak.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT İÇİN ZORUNLU HALLER NELER?

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen günlerde aşağıda belirtilen zorunlu hallerde şehirler arası seyahatlere izin verilecek. Zorunlu haller sayılacak durumlar şöyle:

* Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan

* Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi)

* Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)

* ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri

* Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen

* Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan

* Ceza infaz kurumlarından salıverilen

Yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya İçişleri Bakanlığı'nın E­BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurulları'ndan izin almak kaydıyla özel araçlarıyla ya da uçak, otobüs, tren, gemi toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN