2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affından kimler yararlanacak?

2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affından kimler yararlanacak?

2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? öğrenci affından kimler yararlanacak? Başbakan Binali Yıldırım'ın öğrenci affı ile ilgili dün yaptığı açıklamanın ardından onbinlerce kişi bu soruların yanıtını aramaya başladı. Peki 2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? öğrenci affından kimler yararlanacak? İşte öğrenci affı ile ilgili tüm detaylar...

Öğrenci affından kimler yararlanacak? ya da 2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? soruları sıkça sorulmaya başlandı. Nedeni ise Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklama oldu. Şimdi herkes internet üzerinden 2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affından kimler yararlanacak? sorularının yanıtını arıyor ve öğrenci affı ile ilgili detayları merak ediyor. 2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affından kimler yararlanacak? sorularıyla ilgili tüm bilgiler haberimizde...

2018 öğrenci affı ile ilgili müjdeyi veren Başbakan Binali Yıldırım, 2018 öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affından kimler yararlanacak? sorularıyla ilgili çok detaylı bilgiler verdi.

18-05/02/afff.jpg


Dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yıldırım'ın duyurduğu öğrenci affı kapsamında yapılacak düzenlemenin yasalaşmasıyla öğrencilikle ilişiği kesilen 500 bini aşkın kişi, üniversite eğitimine devam edebilecek.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) alınan bilgiye göre, TBMM'ye sunulan, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısında yer alan öğrenci affının detayları belli oldu.
Buna göre üniversitelerden hazırlık ve lisansüstü dahil kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde ilişiklerinin kesildiği üniversiteye başvurmaları halinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

Terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar bu düzenlemeden yararlanamayacak.

Yıldırım, öğrenci affıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Üniversitelerimizde okuyan 8 milyona yakın gencimiz var. Bunlar içerisinde zamanla çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen gencimiz oldu. Bunların büyük çoğunluğu ya maddi imkansızlıktan ya devamsızlıktan ya da gençliğin verdiği heyecandan dolayı derslerini takip edememekten kaynaklanıyor. 7 yılda bitirme mecburiyeti var. Bu öğrencilerimize bir kereliğine üniversitelerine dönme imkanı veriyoruz. Kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt yaptırma ve eğitimini tamamlayıp diploma alma fırsatı veriyoruz. Bunun istisnası, teröre bulaşmışsa bu haktan yararlanamıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN