2020 MTV hesaplama | GİB MTV ödeme ve sorgulama | 2020 MTV ödemeleri devam ediyor

2020 MTV hesaplama | GİB MTV ödeme ve sorgulama | 2020 MTV ödemeleri devam ediyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2020’nin ilk ödeme işlemleri ocak ayı itibarıyla tamamlanmıştı. Ocak ve temmuz aylarında toplamda 2 taksit şeklinde ödenen 2020 MTV hesaplaması ve GİB MTV ödeme ve sorgulaması şu sıralar yoğunluk kazanmış durumda. Konunun ayrıntıları karar.com’da…

Türkiye’de araç sahibi olan herkesi ilgilendiren MTV ödemeleri, araca ve yaşa göre hesaplandıktan sonra anlaşmalı bankalar veya Gelir İdaresi Başkanlığı kurumu aracıyla gerçekleşir. Araç sahipleri, 2020 MTV hesaplama işlemlerini ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme ve sorgulamalarını haberimizden öğrenebilir…

2020 MTV BORCU SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifre girişine gerek olmadan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeme bölümüne yalnızca TC kimlik numarası ve plaka bilgilerini girenler de 2020 yılına ait MTV borçlarını sorgulayıp ödeme işlemlerini tamamlayabilir.

Karşınıza çıkan sayfada Vergi Kimlik Numarası ya da TC Kimlik numaranızı, plakanızı girmenizin ardından, sayfadaki güvenlik kodunu kutucuğa girip, sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

2020 YILINA AİT MTV HESAPLAMASI

2020 MTV hesaplama işlemini aşağıdaki linke tıkladıktan sonra "Hesaplamalar" kısmının altında bulunan "Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama" linkine tıklayarak tamamlayabilirsiniz.

Burada ilk iktisabı, taşıt değeri, araç tipi, motor silindir hacmi, aracın yaşı gibi verileri girerek 2020 MTV taksit tutarınızı öğrenebilirsiniz.

20-02/12/mtvjpgg.jpg

MTV VE TRAFİK CEZALARI TECİL VE TAKSİTLENDİRİLEBİLİR Mİ?

Motorlu taşıtlar vergisine ait gecikme zammı, motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi ve vergi cezası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre verilen trafik para cezaları, 5539 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca tahsili gereken geçiş ücreti ve idari para cezalarından olan alacakların ve bunlara ilişkin fer'ilerinin tecil taleplerini; tecili talep edilen alacağın tutarına bakılmaksızın değerlendirerek sonuçlandırmaya ve tecil müracaat tarihinden itibaren azami 30 ayı aşmayacak şekilde süre vermeye vergi daireleri yetkili kılınmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN