2020 MTV borç sorgula | MTV borç ödemesi nasıl yapılır ve son tarih ne zaman?

2020 MTV borç sorgula | MTV borç ödemesi nasıl yapılır ve son tarih ne zaman?

Yeni yılla birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’nin 1. taksit ödemelerinin ne zaman ve nasıl yapılacağı araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Ödemeler 1 Ocak itibarıyla başlamıştı. Peki MTV ödemeleri hangi bankaya yatırılacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV ödemeleri ile ilgili süreçlerin araştırılması hız kazandı. 1 Ocak’ta başlayan birinci taksit ödemeleri ne zaman sona erecek? Zamanında ödenmeyen taksitlere günlük faiz uygulanıyor. İşte 2020 MTV borç sorgulama işlemleri…

2020 MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

2020 MTV ödemeleri iki taksit halinde yapılabiliyor. İlk taksit ödemesi 1 Ocak itibarıyla başlamış durumda. Ocak ayı boyunca devam etmektedir.

İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz 2020 tarihinde başlayacak ve Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek.

Taksit ödeme zamanlarında ödenmeyen vergilere günlük gecikme faizi uygulanmaktadır.

20-01/08/mtv.jpg

BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve tebliğ edilmiş Trafik İdari Para cezalarına ait borçlar https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden veya ilgili vergi dairelerinden öğrenilebilir.

BORÇLAR NASIL ÖDENİR?

2020 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla başlamış durumda.

Ödemeler, Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi, Vergi daireleri ve Bankalar aracılığıyla ödenebilecek.

Araç sahipleri, İnteraktif Vergi Daireleri üzerinden şifre girişi yapmadan MTV ödeme alanına Plaka ve T.C. Kimlik Numarası girerek ödeme yapabilirler.

Bir başka ödeme yolu Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr internet sitesi üzerinden saat 02: ile 22:00 arasında ödenebilir.

Anlaşmalı bankaların; banka kartları, kredi kartları ve banka hesaplarından ödeme yapılabilir.

Yurtdışında faaliyet gösteren anlaşmalı bankaların; kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme yapılabilir.

Ayrıca bu anlaşmalı bankaların şubelerinden ödemeler yapılabilir.

Son olarak PTT şubeleri ve tüm vergi dairelerinden ödemeler gerçekleştirilebiliyor.

YENİ TAŞIT ALANLAR MTV’Yİ NE ZAMAN ÖDER?

Yeni taşıt alan vatandaşlar; ödeme takviminin ilk 6 aylık dönemine denk gelmesi halinde yani Temmuz ayı öncesinde alınan araçlar için, araç alındıktan sonraki bir ay içerisinde ödenmesi gerekir. İkinci taksiti yine Temmuz ayında ödeyecekler.

Eğer araç alınma tarihi Temmuz ayından sonraya denk gelmiş ise ara. Sahibi ilk taksiti ödemez. İkinci taksiti araç alındıktan sonraki takip eden bir ay içerisinde ödemesi gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN