23 Eylül sonbahar Ekinoksu'nun özellikleri nedir? 23 Eylül Ekinoksu'nda neler oluyor?

23 Eylül sonbahar Ekinoksu'nun özellikleri nedir? 23 Eylül Ekinoksu'nda neler oluyor?

Ekinoks tarihleri ile ilgili araştırmalar 21 Eylül tarihi itibari ile başladı. Sohbahar Ekinoksu'nun ne zaman gerçekleşeceği ise belli oldu. Kuzey Yarımküre'de yaz biter, sonbahar başlar. Güney Yarımküre'de ise Güneş ışınları öğle vakti Ekvator'a 90 derecelik açı ile yansır. Peki 23 Eylül Ekinoksu'nda neler oluyor? İşte 23 Eylül sonbahar Ekinoksu'nun özelliklerine dair bilgiler…

Ekinoks özellikleri ile ilgili ayrıntılar tarih yaklaştıkça araştırılmaya başlandı. Kuzey Yarımküre'de Sonbahar Ekinoksu için geri sayım başladı. 21 Mart İlkbahar Ekinoksu - 23 Eylül İlkbahar Ekinoksu Kuzey Yarımküre'de yaşanacakken, Güney Yarımküre'de 23 Eylül İlkbahar Ekinoksu, 21 Mart Sonbahar Ekinoksu olayı gerçekleşecek. İşte 23 Eylül sonbahar Ekinoksu ile ilgili bilgiler…

EKİNOKS TARİHLERİ

Güneş'ten gelen ışınlar 21 Mart ve 21 Eylül tarihlerinde ekvatora dik düşmektedir. Her yerde gece ve gündüz ait olur, bu duruma Ekinoks adı verilmektedir. Kuzey Yarımkürede olan ve yaklaşık olarak 20 Mart İlkbahar Ekinoks'u - 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu'dur.

23 EYLÜL EKİNOKSU'NDA NELER YAŞANIYOR?

Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle saatlerinde Ekvator'a 90 derecelik açı ile düşmektedir. Bu tarihten sonra Güney Yarımküre'de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarımküre'de ise tam tersi olarak devam eder. Bu tarih Güney Yarımküre'de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre'de ise Sonbahar'ın habercisidir. Bu tarihte güneş her iki kutup noktasında da görülmektedir. Dünya'da gece ve gündüz birbirine eşittir. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası'nda altı aylık gecenin, Güney Kutup Noktasında ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.

EKİNOKS NEDİR?

Güneş ışıklarının Ekvator çizgisine dik olarak vurması sonucu oluşan gece-gündüz eşitliği durumudur. Yılda iki kez gerçekleşir: Kuzey Yarıküre’de 20 Mart’ta İlkbahar Ekinoksu, 22 (ya da 23) Eylül’de ise Sonbahar Ekinoksu gerçekleşir. Güney Yarıküre’de ise durum bunun tam tersidir, 20 Mart’ta Sonbahar, 22 Eylül ise İlkbahar Ekinoksu yaşanır. Güneşin dik vurduğu anın saati her yıl değiştiği için, bazı yıllar ekinoks günü bir gün önce ya da sonra olabilir. Biz Kuzey Yarıküreliler için bu yıl Sonbahar Ekinoksu bugün, 22 Eylül’de gerçekleşiyor ve Sonbahar mevsimi başlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN