3.10 değerlendirme maddesi gereğince KPSS puanlarınız hesaplanmamıştır ne demek?

3.10 değerlendirme maddesi gereğince KPSS puanlarınız hesaplanmamıştır ne demek?

2020 KPSS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç sayfasına giriş yapan bazı öğrenciler, ‘3.10 değerlendirme maddesi gereğince KPSS puanlarınız hesaplanmamıştır’ yazısıyla karşılaştı.

‘3.10 değerlendirme maddesi gereğince KPSS puanlarınız hesaplanmamıştır’ ibaresinin anlamı da KPSS kılavuzunda paylaşıldı. ÖSYM’den paylaşılan bilgilere göre;  testlerden en az bir ham puan yapılması gerekiyor. Testin boş bırakılması veya eksi nete düşülmesi durumunda puan hesaplanmıyor.

'3.10. DEĞERLENDİRME MADDESİ GEREĞİNCE PUANINIZ HESAPLANMAMIŞTIR' NE DEMEK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için hesaplanabilen birçok puan türü bulunuyor ve siz hesaplanmasını talep ettiğiniz puan türünü etkileyen testlerden en az bir ham puan yapmanız gerekiyor. Testi tamamen boş bırakır ya da eksi nete düşmeniz durumunda puanınız hesaplanmaz.

3-10-degerlendirme-maddesi-geregince-kpss-puanlariniz-hesaplanmamistir-ne-demek.jpg

KPSS 3.10 MADDESİ NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kılavuzunda ‘KPSS 3.10 maddesi’ hakkında şöyle bir açıklama yer almaktadır: Bir testte, en az bir ham puanı olmayanlar bu test için yapılacak hesaplamalara dâhil edilmeyecek ve bu öğrencilere bu test için standart puan hesaplanmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN