ÖSYM giriş: KPSS lisans sonuçları sorgulama sayfası

ÖSYM giriş: KPSS lisans sonuçları sorgulama sayfası

Memur olma hayali kuran adayların girdiği 2020 KPSS lisans sınav sonuçları için büyük gün geldi çattı. ÖSYM giriş ekranı üzerinden 2020 KPSS sınav sonuçları erişime açılacak. Sonuçlar, T.C. kimlik no ve aday şifreleri ile görüntülenebilecek.

Eylül ayı içerisinde yapılan KPSS lisans Genel Kültür-Genel Yetenek ve ÖABT sınav sonuçları için ÖSYM, ekim ayının son haftasını işaret etmişti. Adaylar, ÖSYM giriş şifreleri ile https://www.osym.gov.tr/ adresi üzerinden 2020 KPSS lisans sınav sonuçlarını sorgulayabilecek.

KPSS LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) bu seneki sınav takvimine göre, 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Kültür - Genel Yetenek ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçları 23 Ekim 2020’de AİS (Aday İşlemleri Sayfası) üzerinden erişime açılacak. Adaylar, kendilerinden talep edilen bilgileri sisteme girerek KPSS lisans sonucunu görebilecek.

2020 KPSS lisans sonuçları erişime açıldı.

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavın sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden paylaşılıyor. KPSS lisans sınavına girenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sınav sonuçlarını görüntüleyebiliyor. Bunların dışında e-Devlet kapısı üzerinden de KPSS sınav sonuçları öğrenilebiliyor.

osym-giris-kpss-lisans-sonuclari-aciklandi-mi.jpeg

KPSS NE ZAMAN?

Lisans oturumlarının sonuçları için bekleyiş devam ederken diğer KPSS sınavları için de hazırlıklar sürüyor.

KPSS ÖNLİSANS NE ZAMAN?

21 Ağustos - 2 Eylül 2020 tarihlerinde başvuruları alınan KPSS Önlisans başvurularının ardından KPSS önlisans (2 yıllık) sınavı 25 Ekim 2020’de yapılacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

15-30 Eylül 2020 tarihlerinde başvuruları alınan KPSS ortaöğretim (Ortaokul) sınavı 22 Kasım 2020’de yapılacak.

KPSS DHBT NE ZAMAN?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavının başvuru işlemleri 6-16 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacakken, sınavın da 27 Aralık 2020’de yapılacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN