35 il için turuncu kodlu alarm: Üç uyarı birden üç gün sürecek

35 il için turuncu kodlu alarm: Üç uyarı birden üç gün sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaştı. MGM'den yapılan uyarıda yağmur, fırtına ve kar beklenen bölgeler tek tek açıklandı. Öte yandan 35 il için turuncu kodlu uyarı verilirken, 31 il için de sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, 23 Mart'ta Türkiye'nin büyük bölümü sağanak ve kar yağış etkili. Bursa, Bolu, Çankırı, Eskişehir kesimleri kar yağışlıyken, diğer bölgeler sağanak yağışlı olacak. Akdeniz ve Doğu bölgelerinde ise kuvvetli lodos etkisini gösterecek. Sıcaklıklar iç ve batı kesimlerde 6 ila 15 derece düşecek. 

uyarimeteoroloji.jpg

35 İL İÇİN KURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji'nin uyarı haritasında; Adana, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hakkari, Kars, Kayseri, Mardin, Siirt, Sivas, Trabzon, Karaman, Şırnak, Ardahan, Osmaniye, Adıyaman, Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Niğde, Rize, Tunceli, Van, Bayburt, Batman ve Iğdır için turuncu kodlu uyarı verildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

SARI KODLU UYARI

Öte yandan; Antalya, Aydın, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Mersin, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Yozgat, Aksaray, Karabük, Amasya, Balıkesir, Bolu, Çorum, Gaziantep, İzmir, Kastamonu, Kırşehir, Samsun, Sinop, Tokat, Zonguldak, Bartın, Kilis, Düzce için de sarı kodlu uyarı verildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU 

hava-durumu.jpghava-durumu-1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu6.jpghava-durumu5.jpg

6 BÖLGE İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan) 23.03.2021 Salı günü öğle saatlerinden itibaren 24.03.2021 Çarşamba günü gece saatlerine kadar görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Erzurum’un güney çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve/veya şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklenmektedir. Ayrıca, bölge genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa) bekleniyor. Çarşamba günü etkisini kaybedecek” denildi.

kar-yagmur.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞIN ETKİLİ OLACAĞI YERLER

Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nın iç kesimleri ile K. Maraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu hadisesi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGARIN ETKİLİ OLACAĞI YERLER

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa),Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA ÇIĞ TEHLİKESİ 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN