Meteoroloji yeni tahminlerini açıkladı! Öğleden sonra hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji yeni tahminlerini açıkladı! Öğleden sonra hava durumu nasıl olacak?

Yeni bir haftaya başlarken Meteoroloji hava durumu tahminlerini paylaştı. Haftanın ilk günü öğle saatlerinden itibaren Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kar yağdı yağıyor derken Meteoroloji tarafından paylaşılan son tahminlere göre hava sıcaklıkları yükselişe geçecek ve Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yağmur gözükürken Cuma gününden başlayarak tüm hafta sonu havanın mevsim normallerinden daha sıcak olacağı görülüyor. Bu gün Marmara ve Ege kıyı bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Perşembe ve cuma günü ise yurt genelinde sıcak hava etkili olacak. 

MARMARA BÖLGESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Marmara Bölgesi'nin batısında Pazartesi günü kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İZMİR İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren İzmir genelinde güney ve güneydoğudan kuvvetli esmeye başlayacak rüzgarın, yer yer fırtınaya dönüşmesinin beklendiği kaydedildi.

Kuvvetli rüzgarın Pazartesi günü gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkati ve tedbirli olunması istendi.

6.jpg

KAR YAĞIŞI BEKLENMİYOR

İzmir, Çanakkale, Antalya'da sağanak yağış bekleniyor. Pazartesi günü İstanbul'da da havanın yağış bekleniyor.  Ankara'da ise güneşli bir hava var. Yurt genelinde kar yağışı beklenmiyor.

1.jpg

Sağanak yağış salı günü de devam edecek. Özellikle Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

2.jpg

Çarşamba günü sağanak yağış Ege ve Marmara'da etkili olacak.

3.jpg


Perşembe günü ise yurdun büyük bölümünde güneşli hava etkili olacak. Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve 

4.jpg
Cuma günü yağışlar bu kez Kuzey bölüme kayıyor. Samsun başta olmak üzere kıyı bölgelerde sağanak yağış etkili olacak.

5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN