4 günlük sokağa çıkma yasağında hangi dükkanlar açık olacak? İşte bayram programı

4 günlük sokağa çıkma yasağında hangi dükkanlar açık olacak? İşte bayram programı

81 ilde uygulanacak olan bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağında mağduriyetlerin yaşanmaması adına pek çok dükkan açık olacak. 20 yaş altı ve 65 yaş üstünde olmayan vatandaşlar yürüme mesafesinde olan işletmelere giderek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler….

4 günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında 23 Mayıs'ta market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 10.00-17.00 arasında açık olacak. Bununla birlikte restoranlar ve lokantalar ise sadece evlere paket servis hizmeti verebilecekler. Yapılan bayram programı çerçevesinde vatandaşların temel ihtiyacı karşılanmış olacak.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA HANGİ DÜKKANLAR AÇIK

Bayram süresince uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 23 Mayıs'ta saat 10.00-17.00 arasında faaliyetleri devam edecek. Bu işletmeler 23-26 Mayıs tarihleri boyunca kapalı olacak. Fırın ve tatlıcılar yasak boyunca hizmete açık olacak. Restoranlar ve lokantalar ise sadece evlere paket servis hizmeti verebilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından Ramazan Bayramı kapsamında 81 ilde 23-24-25-26 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

23 Mayıs Cumartesi (arefe) günü başlayacak yasaktan önce birçok vatandaş nerelerin açık olacağını merak ediyor.

İŞTE 4 GÜNLÜK BAYRAM PROGRAMI

ARİFE GÜNÜ AÇIK OLACAK DÜKKANLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, 23 Mayıs Cumartesi (arefe)günü manav, bakkal, market, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında hizmete açık olacak.

20 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü olanlar hariç vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmadan ikametlerine en yakın manav, market, kasap bakkal ve kuruyemişçilere gidip alışverişlerini yapabilecekler. Bununla birlikte, bu iş yerleri çalışma saatleri sırasında evlere servis hizmeti verebilecek.

BAYRAM BOYUNCA KAPALI OLACAK DÜKKANLAR

24-25-26 Mayıs tarihleri arasında ise manav, market, kasap, bakkal ve kuruyemişçiler ile internet üzerinden satış yapan işletmeler tamamen hizmete kapalı olacak.

FIRIN, PASTANE VE TATLICILAR 4 GÜN BOYUNCA AÇIK

Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-26 Mayıs tarihleri arasında tamamında faaliyete açık olacak. Ayrıca bu iş yerlerinde sadece unlu mamul,ekmek ve tatlı satışları gerçekleşecek.

RESTORAN VE LOKANTALAR PAKET SERVİS YAPACAK

Ramazan Bayramında 4 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere restoran ve lokanta tarzı iş yerleri hizmet verecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN