701 nolu KHK ile ihraç edilenlerin listesi | 8 Temmuz 2018 Yeni KHK İhraç listesi

701 nolu KHK ile ihraç edilenlerin listesi | 8 Temmuz 2018 Yeni KHK İhraç listesi

701 nolu KHK ile ihraç edilenlerin listesi yayınlandı. Haberimizde 8 Temmuz 2018 Yeni KHK İhraç listesini ve hangi meslekten ne kadar kişinin ihraç edildiğini bulabilirsiniz. İşte Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin tüm detayları...

701 nolu KHK bu gün yayımlandı. 8 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Yeni KHK İhraç listesi ve merak edilen tüm ayrıntılar haber detayda. İhraç edilenlerin listesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve google gibi arama motorlarında aranıyor. 8 Temmuz pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan 701 nolu KHK ile ihraç edilenlerin listesi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. OHAL kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile pek çok meslek grubundan kişiler ihraç edildi. 2018 KHK İhraç listesi'de olan meslekleri ve hangi meslekten ne kadar kişinin işine son verildiğini sizler için derledik. İşte KHK İhraç listesi ve ayrıntıları...

Binali Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada meslekten ihraç edilecekler için bir ihraç KHK'si çıkarılacağını belirtmişti. 8 Temmuz 2018 pazar günü Yıldırım'ın açıkladığı 2018 KHK İhraç listesi resmi gazetede yayımlananarak yürürlüğe girdi. 701 nolu KHK ile ihraç edilenlerin listesi'nde pek çok kişi meslekten ihraç edildi. İşte Yeni KHK İhraç listesi  ve 701 nolu KHK hakkındaki her şey...

18-07/08/701-nolu-khk-1531031409.jpg


OHAL Kapsamında yayımlanan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre;

İçiçleri Bakanlığından 31 kişi, (4 Vali Yardımcısı ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi)

Diyanet İşleri Başkanlığından 240 kişi,

Dışişleri Bakanlığından 38 kişi,

Emniyet Genel Müdürlüğünden 8 bin 998 kişi,

İŞTE 701 SAYILI KHK İHRAÇ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN 

199 akademisyen görevinden uzaklaştırıldı.

12 dernek, 3 gazete, 1 TV kapatıldı

Sahil Güvelik Komutanlığı'ndan 192 kişi,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1126 kişi,

Hava Kuvvetlerinden bin 949 subay ve astsubay,

148 personel, kamudaki görevlerine iade edildi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 3077 kişi,

Adalet Bakanlığı'ndan 1052 kişi,

Dışişleri Bakanlığı'ndan 38 kişi,

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 649 subay, astsubay ile uzman çavuş ihraç edildi.

Kurumlarından daha önce ayrılan, TSK'dan 324, Emniyet Genel Müdürlüğünden 1167 ve jandarmadan 35 personelin rütbeleri 701 sayılı KHK ile alındı.

8 Temmuz 2018 pazar günü yayımlanan OHAL kapsamında çıkarılan son KHK'yı tam metin olarak okumak için aşağıdaki linke tıklayın. 

SON KHK'YI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

18-07/08/8-temmuz-khk.jpg

SON KHK İLE YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN BİR KİŞİNİN DE İLİŞİĞİ KESİLDİ 

"Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun"a tabi öğrencilerden, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan bir kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.

Bu kişi hakkında 18 Ekim 2016 tarihli ve 6749 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun"un 4'üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanacak.

Söz konusu kişinin bu kapsamda gördüğü eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak. Bu kişi, söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacak.

18-07/08/2018-son-khk.jpg

SON KHK İLE BİN 526 KİŞİNİN RÜTBESİ ALINDI

Kurumlarından emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılanlardan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 324, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bin 167 ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 35 kişinin rütbesi alındı.

Bu kişiler kamu görevine yeniden kabul edilmeyecek, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemeyecek. Ayrıca bunlar uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak, bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak. Bunların silah ruhsatları, emeklilik kimlikleri, pilot lisansları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pasaportları iptal edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişilerden, çeşitli sebeplerle halen kamu konutlarında oturanlar on beş gün içinde tahliye edilecek.

701 NOLU KHK İLE KAPATILACAK GAZETELER 

18-07/08/701-nolu-khk.jpg

701 NOLU KHK İLE 12 DERNEK KAPATILDI

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hakmünde Kararname (KHK) ile Furkan İlim ve Hizmetleri Derneğinin de aralarında olduğu 12 dernek kapatıldı.

Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu tespit edilen Adıyaman Fem Dershanesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Adıyaman), Furkan İlim ve Hizmetleri Derneği (Ankara), Suffem Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Ankara), Anadolu İlim Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği (Ankara), Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği (Gaziantep), Özer Hukuk ve Düşünce Derneği (Kahramanmaraş), Kahramanmaraş Uluslararası Öğrenciler Derneği (Kahramanmaraş), Kilis İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Hafızları Derneği (Kilis), Beyaz Laleler Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Kocaeli), Furkan Eğitim ve Dayanışma Derneği (Malatya), Samsun Özgürlükçü Gençlik Derneği (Samsun) ile Viranşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (Şanlıurfa) kapatıldı.

BİR TELEVİZYON 3 GAZETE 701 NOLU KHK İLE KAPATILDI

Avantaj TV adlı televizyon kanalı, İstanbul merkezli Halkın Nabzı ve Özgürlükçü Demokrasi gazeteleri ile Diyarbakır merkezli Welat adlı gazete kapatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN