İhraç edilen Vali yardımcıları ve kaymakamlar | (701 sayılı KHK - 8 Temmuz 2018)

İhraç edilen Vali yardımcıları ve kaymakamlar | (701 sayılı KHK - 8 Temmuz 2018)

701 sayılı KHK 8 Temmuz pazar günü resmi gazetede yayınlandı. OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile 4 Vali Yardımcısı ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi. İşte ihraç edilen vali yardımcıları ve kaymakamlar...

8 Temmuz 2018 günü daha önce açıklanacağı duyurulan 701 sayılı KHK bu gün sabah saatlerinde yayınlandı. Haberimizde son KHK ile ihraç edilen Vali yardımcıları ve kaymakamları bulabilirsiniz. 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile pek çok kamu kurumunda görev yapan 18 bin 632 personel meslekten ihraç edildi. Kamudan ihraç edenlerin yaklaşık 9 bini Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapıyordu. 701 sayılı KHK'da 4 vali yardımcısı 4 kaymakam görevden ihraç edilid.  

Son OHAL KHK'sı kapsamında ihraç edilenler arasında 4 vali yardımcısı ile 4 kaymakam da bulunuyor. 8 Temmuz 2018 701 sayılı KHK ile görevden alınanların isimleri şöyle:

18-07/08/hrac-edilen-vali-yardimcilari-ve-kaymakamlar.jpg

701 SAYILI KHK İLE GÖREVDEN ALINAN VALİ YARDIMCILARI

Duran Eryılmaz (Yozgat)

Kamil Aksoy (Erzincan)

Sabri Uzun (Karabük)

Yaşar Kemal Yılmaz (Erzincan)

701 SAYILI KHK İLE GÖREVDEN ALINAN KAYMMAKAMLAR

Ahmet İhsan Çiğil (Ağrı)

Erol Korkmaz (Mardin)

İbrahim Halil Şivgan (Ankara)

Mehmet Yaşar Yeşiltaş (Mardin)

KHK İLE GÖREVE İADE EDİLENLERİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN 

SON KHK İLE YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN BİR KİŞİNİN İLİŞİĞİ KESİLDİ

“Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun”a tabi öğrencilerden, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan bir kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.

Bu kişi hakkında 18 Ekim 2016 tarihli ve 6749 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun”un 4’üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanacak.

Söz konusu kişinin bu kapsamda gördüğü eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak. Bu kişi, söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacak.

701 NOLU KHK İLE GÖREVDEN İHRAÇ EDİLENLERİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

18-07/08/701-nolu-khk-ile-ihrac-edilenlerin-listesi-1531040895.jpg

OHAL SONRASINDA ÇIKARILAN KHK'LAR

15 Temmuz sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) yapısı tamamen değişti. Harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı. Kuvvet komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı. GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Milli Savunma Üniversitesi kuruldu

ADALET BAKANLIĞI BÜNYESİNDE 1052 İHRAÇ

Adalet Bakanlığı ve bağlı bulunan kuruluşlardan aralarında hakim adayı ve infaz koruma memurlarının da bulunduğu bin 52 kişi ihraç edildi.

18-07/08/khk-ile-ihrac-edilen-askerlerin-isim-isim-listesi-1531041063.jpg

701 SAYILI KHK İLE 1526KİŞİNİN RÜTBESİ ALINDI

Kurumlarından emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılanlardan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 324, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bin 167 ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 35 kişinin rütbesi alındı.

Bu kişiler kamu görevine yeniden kabul edilmeyecek, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemeyecek. Ayrıca bunlar uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak, bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak. Bunların silah ruhsatları, emeklilik kimlikleri, pilot lisansları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pasaportları iptal edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişilerden, çeşitli sebeplerle halen kamu konutlarında oturanlar on beş gün içinde tahliye edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN