ABD, DSÖ'den resmi olarak çekildi

ABD, DSÖ'den resmi olarak çekildi

ABD'de Donald Trump yönetimi, Dünya Sağlık Örgütünden resmi olarak çekildiğine dair Kongre’yi bilgilendirdi.

ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez, Başkan Donald Trump’ın ülkenin DSÖ’den çekildiğiyle ilgili Kongre'yi resmi olarak bilgilendirdiğini belirtti.

Menendez, Twitter’dan yaptığı açıklamada Trump’ın eylemlerini ‘kaotik ve tutarsız’ olarak nitelendirerek, “Bu, Amerikalıların hayatını ve (onların) çıkarlarını korumaz, Amerika'yı hasta ve yalnız bırakır” diye yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce DSÖ’nün ABD'nin 'esaslı reform' taleplerini yerine getirmediğini belirterek, "Bugün Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkimizi sonlandırıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Trump, ABD’nin bu ödeneği tüm dünyaya acil sağlık ihtiyaçları için yönlendireceğini belirterek, DSÖ’yü Kovid-19 pandemisinin ölçeğini Çin lehine gizlemekle suçlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN