ABD'de 'Gizli Servis' Biden için harekete geçti

ABD'de 'Gizli Servis' Biden için harekete geçti

ABD’deki başkanlık seçimlerinde oy sayımları bazı eyaletlerde devam ederken, ülkedeki gerilim Gizli Servisi harekete geçirdi. Washington Post’un iddiasına göre, Biden için ek güvenlik önlemleri planlanıyor.

ABD'de başkanların ve ailelerinin güvenliğinden sorumlu ABD Gizli Servisi'nin, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ın seçilme ihtimalinin artması üzerine şu anda bulunduğu yerde ek güvenlik tedbirleri almayı planladığı iddia edildi. 

Washington Post gazetesinin güvenilir kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Gizli Servis, Biden'ın sonuçları izlediği Delaware eyaletindeki Wilmington kentine ek güvenlik güçleri gönderecek. 

Sonuçları henüz netleşmeyen seçimlerde Biden'ın seçilme ihtimalinin arttığına işaret eden kaynaklar, Gizli Servis'in de bu nedenle harekete geçtiğini aktardı.

Kaynaklar, Biden'a yönelik yeni güvenlik önlemlerinin bugün itibarıyla başlayabileceğini kaydetti. ABD'de genellikle seçim gecesi kazananın duyurulmasının ardından Gizli Servis, yeni seçilen başkanın güvenliğini sağlamaya başlıyor. Ancak bu yıl sonuçların, seçim gecesi belli olmaması nedeniyle Biden'ın güvenlik önlemleri de artırılmamıştı. 

Konuya ilişkin Amerikan Gizli Servisi ve Biden'ın seçim kampanyasından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

SİLAHLI KİŞİLER SOKAĞA İNDİ

ABD’nin kritik seçiminde sokakta da gerilim yükseldi. Trump destekçileri, ABD Başkanı’nın kendisinin önde olduğunu savunduğu eyaletler için oyların yeniden sayılması talebinde bulundu. Kampanya ekibi de bu kapsamda dava açtı. Eyalet mahkemeleri bazı itirazları reddederken iki eyalette yeniden sayım kararı alındı. Seçim yarışında tansiyon yükselirken, bazı bölgelerde silahlı kişilerin sokağa indiği görüldü. Şiddet olaylarını önlemek amacıyla bazı eyaletlerde Ulusal Muhafızlar görevlendirildi.  

İKİ EYALETTE OYLAR YENİDEN SAYILACAK

Kritik süreçte Biden'ın geriden gelip öne geçtiği iki kritik eyalet olan Georgia ve Pensilvanya'da tüm oylar Başkan Trump’ın kampanya ekibinin itirazı üzerine yeniden sayılacak. 

SEÇİM YARIŞINDA SON DURUM

Biden kritik öneme sahip Nevada, Arizona, Georgia ve Pennsylvania'da seçim yarışını önde götürüyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, ise şu anda sadece Kuzey Carolina'da önde bulunuyor. Şu ana kadar Demokrat Aday Biden 264 delegeye, Cumhuriyetçi Aday Trump ise 213 delegeye ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN