ABD'de seçim krizi büyüyor: İki eyalette yeniden sayım

ABD'de seçim krizi büyüyor: İki eyalette yeniden sayım

ABD seçimlerinde Biden'ın geriden gelip öne geçtiği iki kritik eyalet olan Georgia ve Pensilvanya'da tüm oylar yeniden sayılacak.

ABD seçimlerinde Joe Biden başkanlığa çok yaklaştı. Mevcut başkan Donald Trump ise geriye düştüğü eyaletlerde yeniden sayım için itirazlar etti.

Georgia eyaletinin seçimden sorumlu yetkilileri, eyalette oy sayımının yeniden yapılacağını duyurdu. Eyalet yasalarına göre oy farkı yüzde 0,5'in altında olursa sayımın tekrarlanması talep edilebiliyor.

BIDEN GERİDEN GELİP GEÇTİ

Posta yoluyla kullanılan oyların da sayılmasıyla Biden, Trump karşısında öne geçmişti. Oyların yüzde 99'unun sayıldığı eyalette Biden ile Trump arasında yaklaşık 1579 oy fark var. Bu da yüzde 0,1'den daha az bir orana tekabül ediyor.

Biden'ın geriden gelip öne geçtiği bir diğer eyalet olan Pensilvanya'da da oylar yeniden sayılacak. Burada da iki aday arasındaki 9 bin civarındaydı.

ABD SEÇİMİNDE SON DURUM

Öte yandan Biden kritik öneme sahip Nevada, Arizona, Georgia ve Pennsylvania'da seçim yarışını önde götürüyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, ise şu anda sadece Kuzey Carolina'da önde bulunuyor. Seçim yarışında Biden 264 delegeye, Trump ise 213 delegeye ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN