ABD'de 3'üncü Kovid-19 aşısına onay

ABD'de 3'üncü Kovid-19 aşısına onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Johnson&Johnson'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısına onay verdi. Böylece bu aşı, Pfizer/BioNTech ve Moderna'dan sonra ABD'de acil durum kullanım onayı alan 3'üncü aşı oldu.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Johnson&Johnson firmasının Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşının acil durum kullanımını onayladı.

Açıklamada, Johnson&Johnson ilaç firmasının geliştirdiği ve tek doz olarak uygulanan Kovid-19 aşısının acil durum kullanımına onay verildiği belirtildi.

3'ÜNCÜ AŞI OLDU

Böylece bu aşı, Pfizer/BioNTech ve Moderna'dan sonra ABD'de acil durum kullanım onayı alan 3'üncü aşı oldu.

44 bin kişi üzerinde denenen Johnson&Johnson'ın tek dozluk Kovid-19 aşısının yüzde 66 etkili olduğu, hastalık ve ölüme karşı güçlü koruma sağladığı açıklanmıştı.

HEDEFLER REVİZE

Öte yandan ABD'de aşı hedefleri tutturulamayınca ilaç firmaları da güncellemeye gitmek zorunda kaldı. Pfizer, Moderna ve Johnson and Johnson, Mart sonuna kadar 240 milyon doz Kovid-19 aşısı üretecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN