ABD'liler Biden'ın kazanmasına değil, Trump'ın kaybetmesine sevindi

ABD'liler Biden'ın kazanmasına değil, Trump'ın kaybetmesine sevindi

ABD’de 3 Kasım seçimlerine ilişkin yapılan bir ankete göre, ülkedeki seçmen Biden’ın kazanmasından çok mevcut Başkan Trump’ın kaybetmesine sevindi.

Monmount Üniversitesi yaptığı anketle, ABD’de 3 Kasım'da yapılan ve Demokrat aday Joe Biden'ın zaferiyle sonuçlanan seçimlere ilişkin kamuoyunun görüşü mercek altına alındı.

Ankete katılanların yüzde 34'ü seçim sonuçlarından ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kaybetmesinden nedeniyle mutlu olduğunu belirtirken, sadece yüzde 25'i Biden'ın zaferinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Katılımcıların yüzde 41'i ise bu konuda herhangi bir görüş belirtmedi. 

SEÇMEN, TRUMP’IN KAYBETMESİNE MUTLU OLDU

Sputnik'in haberine göre, seçimlerde Biden için oy kullanan seçmenlerin yüzde 73'ü Trump kaybettiği için sonuçlardan mutlu olduğunu kaydetti. 

Trump'a oy veren seçmenin yüzde 26'sı ise Trump'ın kaybetmesinden dolayı, yüzde 36'sı ise Biden'ın kazanmasından dolayı mutsuz olduğunu belirtti. 

YÜZDE 32 HİLE İDDİALARINA İNANIYOR 

Ayrıca ankete katılanların yüzde 60'ı Biden'ın seçimleri hakkıyla kazandığına inandığını belirtirken, yüzde 32'si de Trump'ın seçimlerdeki hile iddialarına inandıklarını söyledi.

YENİ BAŞKAN BIDEN

ABD’de resmi olmayan sonuçlara göre kritik eyaletlerden biri olan Pensilvanya'yı da kazanan Demokrat aday Joe Biden, yeterli delege sayısına ulaşarak ABD'nin 46. başkanı seçildiğini duyurdu. Trump’ın bazı eyaletler için itirazları sürerken Biden, birçok önemli bölgede daha yarışı önde bitirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN