Trump'tan 'yenilgi itirafı' gibi açıklama: Gelecekte hangi yönetim olur, kim bilir

Trump'tan 'yenilgi itirafı' gibi açıklama: Gelecekte hangi yönetim olur, kim bilir

ABD'de resmi olmayan sonuçlarla başkanlığı kaybeden Donald Trump, kameralar karşısına geçti. Trump'ın, "Bir daha kapanmaya gitmeyeceğiz. Gelecekte ne olur, hangi yönetimin olacağını kim bilir" sözleri 'yenilgiyi kabul etti' şeklinde yorumlandı.

Demokrat aday Joe Biden’ın gerisinde kalan ancak seçimde hile yapıldığını ve sonuçları kabul etmediğini belirten mevcut başkan Donald Trump, itirazlarını sürdürdü.

Seçim sonuçlarının resmi olmayan rakamlara göre belli olmasının ardından Trump ilk kez basın mensuplarıyla buluştu. Kameralar karşısına geçen Donald Trump’ın ana gündeminin koronavirüs salgını oluştururken seçimle ilgili mesajlarda verdi.

KONUŞMALARINDA GELECEK VURGUSU

Salgının yayılmasıyla vaka sayılarındaki artışa karşı alınabilecek önlemlerden bahseden Trump, “Bir daha kapanmaya gitmeyeceğiz. Bu yönetim kapanmaya gitmeyecek. Gelecekte ne olur, hangi yönetimin olacağını kim bilir? Sanırım bunu zaman söyleyecek. Ama şunu söyleyebilirim ki bu yönetim kapanmaya gitmeyecek” dedi.

'İLK KEZ İTİRAF ETTİ'

Trump’ın ifadeleri ABD medyasında seçimleri kaybettiğini ilk kez itiraf ettiği şeklinde yorumlandı. Trump’ın ifadelerindeki gelecek vurgusu ise en büyük gösterge olarak yorumlandı.

AŞI İÇİN TARİH VERDİ

Trump aşıyla ilgili de konuşurken, aralık ayı itibarıyla 20 milyon aşının yaşlılar ve sağlık çalışanları için hazır olacağını öne sürdü.

2021’in Nisan ayında nüfusun büyük bölümüne yetecek kadar aşının ellerinde olacağını söyleyen Trump, sık sık polemik yaşadığı New York Valisi Cuomo için ayrı bir parantez açtı. Trump, “Bizden gelecek aşılara güvenmiyor. Bu sebeple Vali Cuomo isteyip istemediğini bize bildirmeli, yoksa vatandaşlarına aşıyı vermeyecek bir eyalete aşı gönderemeyiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN