Adobe Flash Firefox’a yeniden geldi

Adobe Flash 
Firefox’a yeniden geldi

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcılarından Mozilla Firefox’taki Adobe Flash bloklaması, güvenlik açıklarının giderilmesi sonrasında kaldırıldı. İşte detaylar...

Adobe’nin Flash adlı yazılımı, iki kritik güvenlik açığının tespit edilmesi gerekçesi ile web tarayıcısı Mozilla Firefox tarafından bloklanmıştı. Hata düzeltmeleri sonrasında blok kaldırıldı ve Flash, Firefox üzerinden yeniden işlev göstermeye başladı.

Kısa süreli bir bloklama söz konusu olurken Adobe tarafından adımların hızlı atılması sonucunda internet kullanıcıları, Flash desteğine yeniden kavuşmuş oldu.

Flash için söz konusu güvenlik açıkları, kullanıcıların bilgisayarlarına uzaktan erişimi mümkün kılabilen bir virüs barındırıyordu. Adobe, ilgili sorunların ortadan kaldırıldığını açıklayarak Flash’ın Firefox üzerinde yeniden çalışır duruma geldiğini belirtti. 

15-07/20/ekran_resmi_2015-07-20_02_35_38.jpg

Ağır eleştiriler almıştı

Geçtiğimiz günlerde Adobe’nin Flash yazılımı adeta internet dünyasında tepkilerin odak noktası halini almıştı. Facebook’un güvenlikten sorumlu yöneticisi Alex Stamos, Flash’ın sonunun getirilmesi gerektiğini ifade etmiş ardından da Mozilla’nın CEO’su Mark Schmidt, Flash’ın bloklandığını açıklamıştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN