Adrese dayalı kayıtla öğrenci alan okullar | Adrese dayalı kayıt ile liseye yerleşme

Adrese dayalı kayıtla öğrenci alan okullar | Adrese dayalı kayıt ile liseye yerleşme

20 Haziran tarihi itibarıyla yapılan 2020 LGS sonuçlarının 16 Temmuz tarihinde açıklanmasıyla birlikte tercih işlemleri hız kazandı. Adrese dayalı kayıta öğrenci alan okullar da tercih yapacak öğrencilerin seçimleri arasında yer alacak. Adrese dayalı kayıt ile liseye yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı da belli oldu.

Merkezi yerleştirme, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 ana okul türünden yerleştirme yapılıyor. Bunların içerisindeki yerel yerleştirme yani adrese dayalı kayıtla öğrenci alan okullar, bazı kriterlerin sağlanması durumunda öğrencinin ikâmet adresine göre yerleşeceği okulları kapsar.

YEREL YERLEŞTİRME NEDİR?

Yerel yerleştirme lise öğrenimine hak kazanan adayların ikamet adreslerine göre liselere yerleştirildiği sisteme verilen addır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen kontenjanlara göre yapılıyor. Yerel yerleştirmede yalnızca ikamet adresi kriteri bulunmaz.

YERLEŞTİRME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YEREL YERLEŞTİRME KRİTERLERİ

1-Okul başarı puan üstünlüğü (6, 7 ve 8'inci sınıf seviyesinde alınan yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması ile elde edilen ve virgülden sonra dört basamak yürütülen puandır)

2-Öğrencilerin ikamet adresleri

3-8. sınıf özürsüz devamsızlık gün sayısı azlığı

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Liseye yerleşme; merkezi yerleştirme, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar şeklinde 3 ana başlıktan oluşur. Yerel yerleştirme tercihi ilk olarak gerçekleştirilir ve ardından diğer tercih işlemleri yapılır. Yayınlanan tercih kılavuzunu dikkatle incelenmesinin ardından yerel yerleştirme tercih ekranına e-okul.meb.gov.tr veya www.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden erişilebiliyor. Yerel yerleştirme ile 5 okul seçiliyor. Tercihlerin hepsini doldurma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak ne kadar çok okul tercih ederseniz, yerleşme şansınız da o kadar çok olur. Ayrıca unutulmamalıdır ki okul türünden en çok 3 okul seçebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN