AFAD gönüllüsü nasıl olunur?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gönüllü başvuruları her geçen gün artıyor. Deprem, yangın, sel, çığ gibi yaşanan birçok felakette yardıma koşan AFAD teşkilatına gönüllü katılmak isteyenlerin başvuruları e-Devlet'ten alınıyor.

2009 yılında Sivil Savunma Müdürlüğü'nün yerine kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde afet ve acil durum yönetimi olarak hizmet vermektedir. AFAD'da gönüllü olarak çalışan yüzlerce vatandaşımız yer almaktadır. Özellikle depremin yaşandığı bölgelerde AFAD personelleri büyük özveriyle yaraları sarmaktadır.

AFAD GÖNÜLLÜ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

AFAD gönüllüsü olmak isteyenler başvuruların nasıl yapıldığını merak ediyor. Gönüllülük sistemine başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla gonullu.afad.gov.tr internet sitesine yönlendiriliyor. AFAD Gönüllü Eğitim Programı, çevrimiçi eğitimler, yüz yüze eğitimler ve saha eğitimlerinden oluşuyor. AFAD gönüllü başvurusu ve takibi e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

AFAD GÖNÜLLÜSÜ KİMDİR?

Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

1280px-afad-ekipleri.jpg

AFAD HAKKINDA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı veya kısa adıyla AFAD; 29 Mayıs 2009 tarih ve 5902 sayılı kanunun 17 Haziran 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla; İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü (SSGM) ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü (TAY) yerine kurulan afet ve acil durum yönetimi kurumudur.

AFAD, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmaktadır. Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.

Her ilde valiye bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri bulunmakla beraber; bazı illerde bulunan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri, bu kuruma bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedirler.

KURULLAR

* Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu
* Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu
* Deprem Danışma Kurulu

HİZMET BİRİMLERİ

* Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanlığı
* Müdahale Dairesi Başkanlığı
* İyileştirme Dairesi Başkanlığı
* Sivil Savunma Dairesi Başkanlığı
* Deprem Dairesi Başkanlığı
* Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
* Bilgi Sistemleri Ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı
* Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı
* Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanlığı
* Dış İlişkiler ve Uluslararası İnsani Yardım Dairesi Başkanlığı
* Eğitim Dairesi Başkanlığı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN