Son dakika! Ankara'da korkutan deprem | Son depremler

Son dakika! Ankara'da korkutan deprem | Son depremler

Son dakika haberi... Kandilli Rasathanesi Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Vali Şahin, kendilerine ulaşan can ya da mal kaybı olmadığını duyururken, Mansur Yavaş da “Ekiplerimiz teyakkuz halindeler” dedi.

Ankara'nın Kalecik ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 4,6 olarak duyurdu. Çankırı'dan da hissedilen depremin 12 kilometre derinlikte olduğu ve  9 saniye sürdüğü açıklandı. 

Vali Şahin, kendilerine ulaşan can ya da mal kaybı ihbarının olmadığını ifade ederken ABB Başkanı Mansur Yavaş da "Ekiplerimiz teyakkuz halindeler" dedi. 

 

 

AFAD ise saat 22.53'te meydana geldiğini belirttiği depremin şiddetinin 4,5 olduğunu açıkladı. 

9 SANİYE SÜRDÜ 

Çankırı'dan da hissedilen depremin 12 kilometre derinlikte olduğu ve  9 saniye sürdüğü belirtilirken AFAD, "Kalecik ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

 

BAKAN KURUM: OLUMSUZ BİR İHBAR ALMADIK 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kalecik merkezli deprem nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.  Kurum, "Depremin hemen ardından il Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede, şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" açıklamasında bulundu.  

deprem3.jpg

VALİ ŞAHİN: CAN VE MAL KAYBI BULUNMUYOR

Depremin hemen ardından açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Saat 22.53’te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi. 

YAVAŞ: DEPREM HEPİMİZİ ENDİŞELENDİRDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. 

deprem-catlak.jpg

KALECİK BELEDİYESİ: HERHANGİ BİR SORUN BULUNMUYOR  

Kalecik Belediyesi tarafından, ilçede meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.  

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kalecik'in herhangi bir bölgesinde, herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli inceleme ve çalışmalara başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ 

Deprem Çankırı, Çorum ve Kırıkkale'de de hissedildi 

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentte hafif şekilde hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluğun kendilerine iletilmediğini söyledi. 

Vali Ayaz, taramaların ise devam ettiğini sözlerine ekledi. 

Çorum merkez ile Sungurlu ilçesinde de deprem hafif hissedildi. 

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, henüz olumsuz bir durumun yansımadığı bildirildi.  

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Kalecik'te meydana gelen depremin kentte de hissedildiği belirtildi. 

Bütün ilçeler ve köylerle irtibata geçildiği aktarılan açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadesi kullanıldı. 

deprem.jpg

PROF. ÖZEREN: RİSKLİ BÖLGE DEĞİL

Prof. Dr. Sinan Özeren, depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Ankara ve civarı, Türkiye'de deprem yönünden bizim riskli dediğimiz bir bölgede değil çünkü Kuzey Anadolu fay hattının bayağı bir güneyinde yer alıyor. Önemli bir deprem bölgesi olmadığını belirtmek isterim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN